Barcelona

Vidal diu que redactar la Constitució catalana no és il·legal: "Hi dedico el meu temps lliure"

El jutge afirma que encara no ha rebut la citació del Consell General del Poder Judicial per participar en la redacció de l'esborrany

RedaccióActualitzat

El jutge Santiago Vidal ha lamentat haver conegut a través dels mitjans de comunicació que el Consell General del Poder Judicial el cita a declarar per l'esborrany de Constitució d'una hipotètica Catalunya independent. El magistrat ha reconegut que, per participar en aquesta redacció, no havia demanat autorització perquè, segons la llei que regula l'activitat dels jutges, no tenia per què fer-ho i, per això, la investigació hauria de quedar en no res.

"Ni és il·legal ni és un exercici abusiu de les meves funcions judicials, entre altres coses perquè jo hi dedico només el meu temps lliure i ho faig de manera altruista. A més, forma part de la meva activitat com a ciutadà, que jo entenc que no és en absolut incompatible amb les meves atribucions com a jutge", ha assegurat, tot insistint que no treballa per encàrrec de cap institució oficial. Dilluns, en una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio", el magistrat ja va negar categòricament haver rebut cap ordre oficial ni del govern, ni del Parlament ni de cap partit polític

Santiago Vidal és impulsor i un dels 10 jutges catalans que estan elaborant l'esborrany d'una futura Constitució per a una Catalunya independent. El text el tiren endavant amb l'ajuda d'alguns diputats catalans pro consulta i d'algunes entitats civils. Vidal és també un dels 33 jutges que van signar el manifest pel dret a decidir.

Precisament, aquest dimecres, està previst que declari davant del jutge el comissari responsable de la prefectura de Barcelona que hauria ordenat accedir a la base de dades personals dels magistrats signants a favor de la consulta, una informació que es va acabar fent pública a "La Razón" al març.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut