Imatge dels gegants a la plaça major de Vic
Més de 2.000 geganters han ballat a la plaça Major de Vic en un ambient festiu i de celebració.
Vic

Vic aplega el 25è aniversari de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya amb més de 2.000 geganters

Durant dos dies, Vic s'ha convertit en capital gegantera amb les celebracions dels 25 anys de l'ACGC. Una vuitantena de colles geganteres amb més de 2.000 geganters dels països catalans han ballat i desfilat per la plaça Major de la capital osonenca les danses comarcals tradicionals. Ha estat un dia molt especial perquè se les ha pogut veure totes juntes ballant al mateix indret. La nit de dissabte van fer una cercavila nocturn pel nucli antic de Vic.

Actualitzat
Aquesta trobada gegantera ha estat una oportunitat per veure els set balls comarcals, el Ball Nou, el Peuets de Gegant, amb els Gegantons de l'ACGC, la Dansa dels Quatre Punts, amb els Capgrossos de l'ACGC, i l'acte ha tancat amb el Ball de l'Aniversari.

Trobar totes les colles d'arreu en un sol indret i veure tantes danses juntes ha fet d'aquesta una jornada especial per a Catalunya, sobretot en una comarca tan gegantera com Osona, amb tres ciutats geganteres: Tona, Vic i Manlleu. Els balls s'han estat fent amb els gegants agrupats per comarques però ha estat un dia marcat per la festa i la "unió" compartint les danses i l'activitat gegantera.

Durant la nit de dissabte, després d'un sopar popular, els gegants van fer una passejada nocturna amb torxes i que va acabar amb un concert d'un grup local.
Anar al contingut