Vaixell "AIDAaura" navegant
El vaixell que havia de fer el creuer s'ha venut a una altra companyia

Vendre's la casa o el negoci per fer un creuer de tres anys que s'ha cancel·lat: "Estic perdut"

La companyia de creuers que oferia el viatge s'ha compromès a tornar en quotes mensuals els 114.000 euros que havia pagat cada passatger només per fer la reserva

Havien comprat el que havia de ser el viatge de la seva vida: tres anys en un creuer per tot el món. Però el somni s'ha esfumat de la nit al dia. L'empresa que el va comercialitzar, Miray Cruises, resulta que no té vaixell i el viatge s'ha cancel·lat.

Hi ha passatgers que s'hi han enganxat els dits, alguns fins i tot havien venut casa seva o havien desmuntat els seus negocis, segons els testimonis que recull la CNN. "Tenia els pròxims tres anys de la meva vida planejats per viure una experiència extraordinària, i ara, res", assegura un. "Estic molt trist, enfadat i perdut", diu un altre.

Cap d'ells vol dir el seu nom, a l'espera que la companyia els torni els diners que els ha promès. No són pocs. El creuer costava uns 81.639 dòlars per persona a l'any --uns 75.000 euros-- i van pagar un dipòsit de reserva de 124.908 dòlars --uns 114.000 euros.
 

"Una aventura completament nova"

El viatge, per a ells, ho valia: 130.000 milles nàutiques, equivalents a 240.000 quilòmetres, en una travessia que incloïa 140 països i 7 continents, amb escales en 382 ports i accés a 13 llocs declarats meravelles del món. Entre les escales, hi havia Barcelona, Miami, Rio de Janeiro, l'Antàrtida i Seül.

El preu incloïa els menjars o activitats d'entreteniment i es prometien opcions de poder treballar a bord, així com l'oportunitat de col·laborar en voluntariats i activitats filantròpiques.

"És una aventura completament nova", diu un dels vídeos promocionals que encara tenen publicat a les xarxes socials. De fet, a la web del creuer encara ofereixen l'opció de comprar un bitllet i hi ha un compte enrere per a la sortida del vaixell, que mai no sortirà.

Web del creuer cancel·lat amb el compte enrera de la sortida
A la web del creuer, aquest dilluns, encara s'ofereix l'opció de comprar un bitllet

Una oferta molt atractiva per a alguns que va recollir 1.300 sol·licituds en només 24 hores quan es va llançar, el març passat. Segons la CNN, hi havia reservades 111 cabines.


Dos endarreriments

El creuer havia de salpar d'Istanbul l'1 de novembre, però es va posposar la data de sortida fins a l'11. Una data que tampoc no es va poder complir.

L'últim dia fixat per a la sortida va ser el 30 de novembre des d'Amsterdam, però la companyia ha informat els passatgers, majoritàriament americans, que s'ha cancel·lat el creuer.

"Miray Cruises ha cancel·lat oficialment el creuer mundial de tres anys de 'Life at Sea'", titula la revista especialitzada Cruise Industry News. Segons aquest mitjà, el vaixell que havien de fer servir, l'antic "AIDAaura", s'ha venut aquest mes a una altra companyia, Celestyal Cruises.

Afegeix que ja ho va advertir l'exdirectora de l'empresa, Kendra Holmes, que va renunciar al càrrec fa uns dies.

La companyia ha informat els passatgers que els tornarà els diners en quotes mensuals a partir del desembre. També ha ofert fer-se càrrec de l'allotjament fins a l'1 de desembre, així com dels vols de tornada a casa per a qualsevol que ara estigui encallat a Istanbul.

El problema, segons recull la CNN, és que alguns diuen que no tenen casa on tornar.

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut