Protesta contra les retallades al transport sanitari urgent
Protesta contra les retallades al transport sanitari urgent
Catalunya

Vaga indefinida amb serveis mínims del 100% al transport sanitari urgent

El transport sanitari urgent ha començat aquesta mitjanit de dilluns una vaga indefinida a tot el país. Els serveis mínims, però, són del 100% i, per tant, els desplaçaments d'urgència estan garantits.

Actualitzat
Les negociacions entre treballadors i patronal, trencades divendres, sembla que es podrien reprendre, després de la reunió mantinguda aquest dilluns pels sindicats i el CatSalut. L'ens públic s'ha compromès a parlar amb l'empresa Transport Sanitari de Catalunya i així mirar de reconduir el diàleg per arribar a un acord.

Recordem que els sindicats demanen aturar l'ERO plantejat per l'empresa, que afectaria uns 200 treballadors. També reclamen tornar a plantejar l'impacte de les retallades globals al sector, que asseguren que impliquen 47 unitats d'ambulàncies menys des d'aquest cap de setmana i l'eliminació d'uns 500 llocs de treball.

Uns 300 veïns de les Terres de l'Ebre s'han avançat a la protesta i s'han manifestat aquest dilluns per sobre del pont que uneix Sant Jaume d'Enveja i Deltebre. El motiu és que tots dos municipis, amb les retallades, han passat a compartir una sola ambulància, que haurà de donar servei a altres pobles. Els sindicats denuncien que el ciutadà trigarà més a ser atès, sobretot, als municipis petits. Segons els sindicats, les empreses del sector ja haurien començat els acomiadaments.

Anar al contingut