USTEC reclama 600 docents més a les comarques tarragonines
USTEC reclama 600 docents més a les comarques tarragonines
Pla mitjà del portaveu d'USTEC -STEs a Tarragona, Juan Carlos Fejoo, en la roda de premsa per valorar el nou curs escolar 2019-2020. Imatge del 12 de setembre del 2019 (Horitzontal).

USTEC reclama 600 docents més a les comarques tarragonines

Actualitzat

ACN Tarragona.-El sindicat USTEC-STEs ha reclamat aquest dijous que s'ampliï la plantilla en 610 docents al Camp de Tarragona i el Baix Penedès, malgrat que el Departament d'Educació l'ha incrementat en 50 nous professors aquest curs escolar 2019-2020. El sindicat ha demanat revertir les "grans retallades" dels darrers deu anys, el retorn de les pagues extraordinàries del 2013 i 2014, i la reducció de les ràtios. USTEC també ha denunciat que no s'han cobert totes les places que preveu el nou decret de l'escola inclusiva i el tancament d'una línia al centre educatiu de Sant Pere i Sant Pau.

Segons el portaveu d'USTEC -STEs a Tarragona, Juan Carlos Fejoo, la xifra de 7.357 docents està per sota de la que correspondria per mantenir el nivell qualitatiu en el sistema educatiu. Des del sindicat indiquen que en caldrien 280 per fer viable la reducció de l'horari lectiu prèvia al 2010; 45 docents per transformar els contractes de terç de jornada a mitja; 55 més per donar cobertura a les hores lectives dels mestres de més de 55 anys, i, finalment, 230 dotacions per reduir les ràtios i aplicar els decret d'inclusiva i desdoblaments de grups.Feijoo també ha denunciat que queden dues vacants per cobrir en les sis noves unitats de Suport Intensiu d'Escolarització Inclusiva (SIEI) que estableix el decret engegat el curs anterior. Així mateix, ha lamentat que el nombre de vetlladores és "insuficient" i ha criticat que es tracti d'un servei externalitzat. A banda, el portaveu sindical ha subratllat que molts centres educatius de les comarques tarragonines estan "obsolets" i molt "antiquats", i que alguns de nova construcció han patit humitats. Pel què fa a futures mobilitzacions, properament està prevista una nova trobada de la mesa sectorial per decidir si convoca protestes.

Anar al contingut