Usain Bolt, víctima d'un frau financer: de 12 milions a 12.000 dòlars en 10 dies

L'atleta jamaicà ha denunciat que li han buidat un compte on tenia els estalvis de 10 anys, en una estafa en què hi hauria almenys 30 persones més afectades i 12.000 milions de dòlars desapareguts

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

L'atleta jamaicà Usain Bolt, guanyador d'11 títols mundials i 8 d'olímpics, ha perdut en 10 dies gairebé tots els estalvis que tenia en un fons d'inversió, per culpa d'una estafa financera.

El velocista ha denunciat que va acabar l'any amb 12,7 milions de dòlars en un compte de la firma d'inversions Stocks and Securities Limited (SSL) i que al cap d'uns dies, l'11 de gener, l'havien buidat i només hi quedaven 12.000 dòlars.

Els seus advocats han donat 10 dies a la firma per tornar-li els diners que hi tenia, fruit de les inversions fetes durant 10 anys, si no volen fer front a "una gran demanda". Els lletrats han afegit que els diners havien de ser la pensió de jubilació de l'esportista.

Bolt, que manté un "silenci ensordidor" a les xarxes socials, ha rebut molts missatges de suport:

 

L'avís de l'equip legal de l'esportista arriba el mateix dia que el director executiu de la Comissió de Serveis Financers de Jamaica, Everton McFarlane, s'ha compromès a fer públics els resultats de les investigacions sobre el presumpte frau milionari que hauria comès un treballador d'aquesta firma d'inversions.

També ha assegurat que enfortiran els mecanismes per detectar i prevenir aquest tipus d'estafes.

McFarlane ha assegurat que un frau com aquest "no havia passat abans" al país, que és "un acte menyspreable de deshonestedat fet per part d'un treballador, possiblement amb l'ajuda de col·laboradors."

Almenys 30 víctimes i 12.000 milions de dòlars desapareguts

Bolt no és l'únic afectat per aquesta suposada estafa. La setmana passada, SSL va confirmar que una trentena de clients havien perdut milions de dòlars en divises locals i estrangeres que havien invertit a l'empresa, per l'actuació d'un treballador de la companyia.

El frau podria arribar als 12.000 milions de dòlars.

També el ministre de finances de Jamaica, Nigel Clarke, s'ha compromès a portar els estafadors davant la justícia. En un comunicat fet públic aquest dimecres, Clarke s'ha mostrat confiat respecte a la capacitat de les autoritats per atrapar els responsables:

"Estic commocionat i sento un alt nivell d'ira i repugnància davant d'aquest frau alarmant i pervers que presumptament s'ha comès."


Nigel Clarke ha recordat que "Jamaica és el principal centre financer del Carib anglòfon" i ha assegurat que faran "tot el que estigui a les seves mans per protegir aquesta posició."

També l'associació d'agències de valors jamaicanes ha mostrat la seva preocupació per les implicacions d'aquest cas en la confiança i la reputació del país, i han recordat, però, que "el frau és una realitat tant en el sector financer local com en el mundial".

 

 

ARXIVAT A:
Bitcoin
Anar al contingut