Barcelona

Uns 51.000 visitants tornen a col·lapsar la Sagrada Família en el tercer dissabte de portes obertes

Tercer dissabte de portes obertes a la Sagrada Família, i tercer dia de llargues cues. L'ampliació de l'horari de visita fins a les sis de la tarda no ha estat suficient per acollir el nombrós públic que hi volia entrar, que al cap del dia ha ascendit a unes 51.000 persones. A les sis del matí ja s'hi han fet les primeres cues i el temple ha acabat obrint abans del previst. Les cues han estat més ordenades que els altres dissabtes, però, cap al migdia, la Guàrdia Urbana ha decidit desaconsellar-ne l'accés a través dels panells informatius del metro i de les rondes per evitar aglomeracions. Dissabte que ve serà l'últim dia de portes obertes del temple.

Actualitzat
Milers de persones han fet cua des de primera hora del matí per visitar la Sagrada Família en el tercer dels quatre dissabtes que el temple d'Antoni Gaudí obre les portes de forma gratuïta. Entrar a la basílica un dia normal, pagant, val 12 euros.

Un èxit de públic que ha obligat el patronat a obrir les portes a les vuit del matí en lloc de les nou, una hora abans del que estava previst. Inicialment, la Sagrada Família es podia visitar de franc els dissabtes de gener fins a les dues del migdia, però precisament la gran afluència de visitants va fer que la junta constructora del temple decidís ampliar l'horari de visita fins a les sis de la tarda.

El primer dissabte de portes obertes, més de 20.000 persones van visitar el temple, una xifra que es va duplicar el cap de setmana passat, que va superar els 43.000 visitants. Aquest dissabte, nou rècord, tot i que proporcionalment inferior al de l'últim dia, perquè s'ha assolit amb quatre hores més de temps. Han accedit a la Sagrada Família unes 51.000 persones.

Davant d'aquest èxit, el president del patronat, Joan Rigol, no ha volgut revelar si s'ampliaran els dies de portes obertes, però ha deixat clar que la voluntat "és que totes les persones que vulguin veure l'interior del temple ho puguin fer. L'"alta demanda" de visites a la basílica ha crescut especialment després de la consagració de l'edifici d'Antoni Gaudí, feta pel papa Benet XVI al novembre passat.

Anuncis dissuasoris per evitar un col·lapse més gran

La Guàrdia Urbana ha desplegat un dispositiu de seguretat i ha organitzat les cues en zig-zag per disminuir les molèsties. També han hagut de tallar la circulació del carrer de Sardenya, entre Provença i Rosselló.

Veient la gran afluència de públic i per mirar de dissuadir els visitants i evitar les aglomeracions i els problemes de trànsit del cap de setmana passat, a mig matí i durant una hora la Guàrdia Urbana ha alertat a través de panells d'informació al metro i a les rondes de Barcelona sobre les llargues cues que s'han generat a l'entrada de la basílica.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut