Els estudiants han tallat la Diagonal.
Els estudiants han tallat la Diagonal.
Barcelona

Uns 500 universitaris tallen la Diagonal en protesta per les retallades

Uns 500 estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han tallat aquest dimecres al matí l'avinguda Diagonal en protesta per les retallades previstes pel govern. Una acció de protesta que ha provocat importants retencions i que arriba en una nova jornada de mobilitzacions al sector públic.

Actualitzat
Els sindicats de l'ensenyament han convocat concentracions a la una del migdia al davant de tots els centres públics. L'objectiu, asseguren, és defensar el model educatiu, els llocs de treball i fer evident el rebuig a les retallades. Tot plegat ho fan sota el lema "els dimecres al carrer".

El sector de la sanitat continua les protestes

D'altra banda, aquest dimecres, i seguint la pauta de les darreres setmanes, el sector de la sanitat també ha continuat les concentracions en protesta per les retallades del govern català.

La majoria s'han fet a la una del migdia, i entre els principals centres que s'han mobilitzat hi ha els hospitals Clínic, la Vall d'Hebron i Bellvitge de Barcelona, on mig miler de persones han tallat l'autovia de Castelldefels.

Segons els sindicats, les retallades en aquest sector perjudicaran molt els ciutadans i la qualitat de la sanitat a Catalunya, i alerten que només a l'hospital de Bellvitge aquest estiu es tancaran 350 llits d'hospitalització, i no 200 com ha anunciat l'executiu català.
Anar al contingut