Alella

Uns 40 alumnes d'un institut d'Alella es tanquen en protesta pel Pla Bolonya

Uns quaranta alumnes de primer i segon de Batxillerat de l'Institut d'Educació Secundària d'Alella s'han tancat aquest dimecres al centre escolar en protesta contra el Pla Bolonya i la nova llei d'educació. Els estudiants han anunciat que no sortiran, en principi, fins al cap de setmana que ve i portaran a terme una vaga "a la japonesa", que consistirà a fer més classes del compte, segons ha dit un dels responsables de la protesta.

Actualitzat
Els alumnes es quedaran a dormir a l'institut i durant les tardes, quan hi ha horari lectiu, cursaran classes que impartiran dos professors del centre que han volgut donar-los suport.

La direcció de l'institut els ha deixat usar l'edifici per realitzar aquesta vaga: "Nosaltres volem -ha explicat Bernat Rotger, un dels responsables de la protesta- donar suport al moviment universitari que ha sorgit contra el Pla de Bolonya, ja que el dia de demà també anirem a la universitat i ens veurem afectats per aquesta norma".

La vaga en aquest institut del Maresme coincideix amb les mobilitzacions dels estudiants universitaris a Girona i Lleida, a més de les que els alumnes duen a terme des de fa setmanes a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma.
Anar al contingut