Cadis

Unes infermeres perden 30 euros de salari al mes per negar-se a dur minifaldilla

Una desena d'infermeres de l'hospital San Rafael, a Cadis, han denunciat que l'empresa gestora del centre, Pascual, els ha retirat un plus de 30 euros al mes per haver-se negat a continuar portant minifaldilla com a uniforme. Les perjudicades denuncien la "discriminació" que suposa que només s'obligui a anar amb les cames a l'aire i un davantal ajustat a les infermes que treballen de cara al públic, mentre que tant el personal masculí com la resta de dones poden dur el pijama habitual entre els treballadors de la sanitat. El gerent de la clínica ha reptat les dones a anar als tribunals i recorda que el vestuari "és només potestat de l'empresa".

Actualitzat
La presidenta del comitè d'empresa de la clínica, Adela Sastre, ha denunciat que se'ls hagi retirat "un complement d'assistència i dedicació que no té res a veure amb el vestuari". A més, no s'ha aplicat a tot el personal femení, perquè "altres dones porten pantalons i sembla que no passa res". Sastre ha explicat que l'empresa "feia temps que les amenaçava" però que no van pensar que s'atrevissin a retirar-los el complement "amb una llei d'igualtat acabada d'aprovar".

La representant de les treballadores ha afegit que ningú les pot obligar a anar amb les cames visibles i "no protegir-se" a l'hora de treballar. També des del sindicat d'infermeria Satse han considerat "vergonyosa" l'obligació i han recordat que "les faldilles, els esclops i la còfia, entre d'altres elements" van caure en desús "fa més de 20 anys". El sindicat denuncia que hi ha altres centres de la cadena Pascual on es repeteix la discriminació.

El gerent de l'empresa ha insistit que les normes a l'hora de vestir depenen de l'empresa i que la retirada del plus és justa perquè "és conseqüència de l'incompliment reiterat de la normativa".
Anar al contingut