Unes 350.000 persones ja haurien passat la Covid-19, sense saber-ho, a Catalunya

Ho calcula el metge Oriol Mitjà, que afirma que "la transmissió comença a disminuir a Catalunya", tot i que avisa que "no podem abaixar la guàrdia"

RedaccióActualitzat

Aquesta setmana començarà a notar-se una disminució de la transmissió de Covid-19 a Catalunya. Ho diu el metge investigador en malalties infeccioses Oriol Mitjà.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Mitjà ha explicat que a Catalunya només s'han registrat un 4% dels casos reals de coronavirus i que la incidència total seria de 350.000 persones, moltes de les quals s'han immunitzat. Aquestes persones haurien passat la malaltia sense que s'hagi detectat.

"Hi hauria uns 350.000 casos acumulats a Catalunya a dia d'avui. Això també és bo perquè es tracta de gent que està immunitzada i que, per tant, no és susceptible de tenir la infecció i també actua com a barrera perquè no hi hagi més transmissió."

 

Unes 350.000 persones ja haurien passat el Covid-19, sense detecció, a Catalunya
Agraint el suport dels ciutadans (Reuters/Nacho Doce)


Mitjà ha remarcat que s'està reduint la velocitat de contagi, confia que el confinament total de la població doni bons resultats i fa una previsió del que pot passar els pròxims dies:

"El nombre de casos nous començarà a disminuir aquesta setmana. I penso que les UCIs, que ara mateix estan patint molt, sobretot el personal sanitari que hi treballa i els malalts que hi haurien d'ingressar, podrien començar a tenir oxigen els pròxims 10 dies."


L'investigador també ha parlat dels resultats que estan comprovant en l'assaig clínic que dirigeix per frenar la transmissió del virus: "Si la profilaxi amb cloroquina fos eficaç per parar els contagis, canviaria el rumb de l'epidèmia i, veritablement, seria una gran troballa". Aquest assaig també es començarà a provar en focus de població d'alt risc, sobretot gent gran que viu en residències i personal sanitari.

 

El científic, que fa un mes i mig ja demanava un confinament total, ha enviat aquest missatge optimista: "Els catalans ho hem fet molt bé i això es comença a veure en les estadístiques".

Sobre què passarà quan ja no hi hagi confinament, Oriol Mitjà ha dit que "tornarem a fer vida normal, però el virus continuarà sent present. Si abaixem la guàrdia, arribaran els rebrots". Per això, el metge ha afegit que "les eines de postconfinament les haurem d'utilitzar uns quants mesos, fins que tinguem les vacunes".

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut