Barcelona

Unes 200 persones eviten el desnonament d'un veí amb el pis subhastat al barri de Sant Andreu de Barcelona

Les execucions hipotecàries per les quals es desnona els particulars que no poden afrontar el pagament d'una hipoteca continuen creixent. De fet, les que es fan actualment són conseqüència directa d'impagaments que van tenir lloc el 2008, a l'inici de la crisi, i és per això que continuen augmentant-ne els casos. Ara una mobilització n'ha aturat una que s'havia de fer al barri de Sant Andreu de Barcelona. Veïns i membres de diverses plataformes han impedit, en concret, el desnonament d'un home a qui li van subhastar el pis al novembre de l'any passat.

Actualitzat
Els veïns del carrer Gran de Sant Andreu s'han manifestat per intentar aturar el desnonament d'un veí a qui li van subhastar el pis al novembre passat. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que fa temps que es mobilitza per aturar els desnonaments, ha intercedit per primera vegada per frenar una execució hipotecària a Barcelona. Unes dues-centes persones de diverses plataformes i associacions i molts ciutadans conscienciats amb aquesta problemàtica social s'hi han sumat.

Els membres de la plataforma li han recomanat que es mantingués dins de l'habitatge perquè, d'aquesta manera, i sense obrir la porta, el desnonament no es pot fer efectiu sense haver d'utilitzar la força.

Els agents judicials han arribat amb tota la intenció de tirar endavant l'ordre del jutge; però, finalment, el desnonament ha quedat ajornat. Amb tot, no han notificat quina serà la pròxima data.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut