Barcelona

Unes 150 farmàcies de guàrdia deixaran de donar servei a la nit

La reorganització de l'atenció sanitària urgent a Catalunya provocarà, de retruc, una reducció de les guàrdies nocturnes de les farmàcies. Molts d'aquests establiments estaven obligats a obrir de nit en nuclis on hi havia centres d'atenció primària oberts. Amb el tancament nocturn dels CAPs es calcula que es faran 150 serveis de guàrdia menys. Es garantirà, però, que tothom estigui com a màxim a trenta minuts en cotxe d'una farmàcia oberta.

Actualitzat
El nou mapa d'atenció sanitària fa modificar el farmacèutic. Per això, el repartiment de les guàrdies canviarà i es reduirà el nombre de serveis. A Catalunya es deixarien de fer, segon els Departament de Salut, unes 150 guàrdies nocturnes, que es reparteixen les diferents farmàcies de cada municipi. Es garantirà, però, que ningú estigui a més de 30 minuts, amb cotxe, de la farmàcia de guàrdia més pròxima. Tota aquesta reordenació serà una feina complexa, segons Maria Calvo, la secretària de la junta del govern del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Aquesta reordenació no afecta les farmàcies obertes les 24 hores. Tot i que participen dels torns de guàrdia obligatoris, el seu horari continuat respon a criteris estrictament comercials.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut