Regne Unit

Fer fotos sota la faldilla serà delicte al Regne Unit gràcies a la campanya d'una víctima

RedaccióActualitzat

Gina Martin estava en un festival quan un home li va fer una fotografia per sota la faldilla i la va compartir amb els seus amics. Ella ho va denunciar a la policia, però no van poder fer res perquè, tal i com li van explicar, no era cap delicte. Ara, la seva campanya ha aconseguit canviar la llei al Regne Unit.

 

Ara fa un any, la Gina Martin estava veient un concert de The Killers quan va ser víctima d'"upskirting", un home li va fer una fotografia a l'entrecuix per sota la faldilla amb el telèfon sense el seu permís.

Ella en va informar la policia, que li va explicar que no hi podien fer res i que "si no hagués portat calces seria diferent".

Quan la policia li va dir que no podien fer res, perquè l'upskirting no era un delicte, va començar la campanya #StopSkirtingTheIssue per aconseguir canviar la llei.

 

 

Més de 100.000 persones han donat suport a la seva campanya i durant aquest any ha tingut moltes reunions al Parlament per guanyar suports polítics fins que ha aconseguit presentar un projecte de llei que aviat es convertirà en llei. Martin està molt orgullosa del que ha aconseguit una dona de 26 anys i sense experiència legal:

" Estic molt encoratjat pel fet que una persona" normal "pugui marcar la diferència i canviar les coses".

 

Una vegada que la nova llei es posi en marxa, l'upskirting no només es convertirà en un delicte penal específic, sinó que serà punible fins a dos anys de presó. I els "infractors més greus" corren el risc d'ingressar al registre de delinqüents sexuals, pel Ministeri de Justícia.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
Anar al contingut