Barcelona

Una Setmana Santa en confinament no és excusa per incomplir la custòdia compartida

Si es dona alguna circumstància especial, com seria un cas de malaltia, els jutges de família diuen que els pares s'haurien de posar d'acord per protegir la salut dels fills

Mariona Piqué Regí / Roger Rovira SerradellActualitzat

Algunes parelles incompleixen aquests dies de confinament el règim de custòdia compartida dels seus fills. Pels jutges, no s'hi val esgrimir l'excusa d'un possible contagi.

Les limitacions en els desplaçaments estan generant molts dubtes entre les parelles separades que han de complir amb les custòdies dels seus fills i el règim de visites imposats per la justícia.

Els jutges deixen clar que tot i la situació de confinament el règim de custòdies s'ha de complir, i ara també que comença el període de vacances de Setmana Santa.

Ens trobem amb el cas d'una dona separada que ha tingut problemes amb la seva parella a l'hora de fer els intercanvis per la custòdia del seu fill.

"Esperava el meu fill dilluns i de sobte em diu que no porta el nen. Em trobava en una situació d'impotència, que no podia fer res. Se n'ha aprofitat per fer mal."

 

Ja sigui per la confusió per la situació excepcional que es viu, o bé amb intencionalitat, aquests dies s'estan donant casos com aquest, en què un dels progenitors es nega a complir el règim de custòdia i no vol tornar els fills a l'exparella.

Marisa Fernández, advocada de Dones Juristes:

"Quan no hi ha cap motiu tu no pots negar-t'hi, i en alguns casos hem vist que no deixaven ni fer videoconferència. Per a alguns nens petits, ha estat un trastorn brutal tants dies sense la mare o el pare."

 

 

 

Demanen que en els casos que no han pogut tenir la criatura, com és en el cas de malaltia, es puguin recuperar els dies més tard. El context actual de coronavirus no és excusa per incomplir el règim de custòdia, visites i estades acordat, però sí que hi ha circumstàncies especials, que els poden alterar, sempre que els progenitors es posin d'acord i sigui per protegir la salut de les criatures.

Regina Selva, degana jutjats família de Barcelona:

"En el cas que hi hagi un dubte de si hi ha algun pare o mare infectat amb coronavirus o són persones de risc perquè conviuen amb persones grans o sanitaris, que ara estan treballant molt als hospitals, els progenitors n'haurien de parlar, i si no arriben a un acord, si la situació és molt urgent i el nen està en situació de risc, haurien d'anar al jutjat."

Sigui com sigui, les custòdies s'han de complir, també ara que comença el període de Setmana Santa.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut