Màrius Torres és considerat un dels poetes de referència del segle XX. (Foto: blog Col·lecció de moments)
Màrius Torres és considerat un dels poetes de referència del segle XX. (Foto: blog Col·lecció de moments)
Barcelona

Una setantena de blogs reten homenatge a Màrius Torres en el centenari del seu naixement

El poeta Màrius Torres hauria complert aquest dilluns, 30 d'agost, 100 anys. La ciutat de Lleida, on va néixer, celebra l'any Màrius Torres per donar-ne a conèixer la figura. A internet, s'ha fet una crida perquè els bloguers incloguin un distintiu i un fragment de la seva obra per recordar, així, un dels referents de la literatura catalana del segle XX.

Actualitzat
La convocatòria ha sorgit dels blogs La paraula escrita, Col·lecció de moments i Raons que rimen i s'hi han afegit més de setanta blogs que reprodueixen versos del poeta lleidatà. Els usuaris de Twitter també han recordat el poeta lleidatà amb el l'etiqueta #Mtorres.

Màrius Torres va néixer el 30 d'agost del 1910 al número 36 del carrer Major de Lleida. Es va llicenciar en Medicina seguint la tradició familiar. Amb només 25 anys va tenir un brot de tuberculosi que va suposar un gir a la seva vida. A causa de la malaltia, va ingressar al sanatori de Puigdolena. En els darrers set anys de la seva vida, va ser quan va desenvolupar l'obra literària.

Segons el seu germà, Víctor Torres, "durant aquests set anys ell va trobar la força suficient per no donar-se per vençut i buscar la inspiració".

Màrius Torres mai no va poder agafar un llibre escrit per ell. La seva obra es va publicar de manera pòstuma, primer a Mèxic i, l'any 1950, a Catalunya.

Màrius Torres és considerat un dels poetes referents del segle XX. La seva ciutat natal, Lleida, commemora l'any Màrius Torres per difondre'n la figura.
Anar al contingut