Barcelona

Una quinzena d'observadors internacionals han arribat a Catalunya per seguir la jornada electoral

Visitaran diferents poblacions catalanes, dinaran amb alcaldes, assistiran al tancament d'un col·legi electoral i podran seguir el recompte des del Parlament

RedaccióActualitzat

Una delegació internacional formada per una quinzena de diputats de diferents països és a Catalunya per seguir de ben a prop la jornada electoral de demà. L'objectiu és que ho puguin explicar als seus respectius països.

Visitaran diferents poblacions catalanes, dinaran amb alcaldes, assistiran al tancament d'un col·legi electoral i podran seguir el recompte des del Parlament. Els ha convidat el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya.

Els observadors inter­na­cionals són a Catalunya des d'ahir. Són amer­i­cans i europeus, conc­re­ta­ment de França, el Regne Unit, Ale­manya, Suè­cia, Irlanda, l'Uruguai i l'Argentina.

Un dels llocs que visitaran serà el col·legi electoral de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló. Està previst que la delegació arribi al col·legi electoral de la Colònia Güell al migdia, on els rebrà l'alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Gerard Segú.

L'objectiu és que els diputats puguin presenciar les eleccions catalanes de diumenge en directe, parlar amb diferents protagonistes i explicar-ho als seus països.

El programa inclou trobades dels diputats amb representants del govern (Meritxell Borràs, consellera de Governació, i Roger Albinyana, secretari d'Exteriors), acadèmics i portaveus de totes les formacions que tenen representació parlamentària que han acceptat la invitació.

Diumenge, els diputats recorreran diferents poblacions catalanes dividits en grups i està previst que visitin una trentena de col·legis electorals. Al migdia dinaran amb alcaldes i al vespre assistiran al tancament d'un col·legi electoral i seguiran el recompte des del Parlament de Catalunya.

Un altre exemple el trobem a Alella, on un eurodiputat i tres diputats dels parlaments del Regne Unit, Àustria i l'Argentina seguiran de prop la jornada electoral. Els parlamentaris internacionals tenen previst entrevistar-se amb l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, i desplaçar-se al col·legi electoral ubicat a les antigues Escoles Fabra.

També assistiran al partit de futbol que el Barça juga aquest dissabte.

Els quatre diputats que visitaran Alella són: Guto Bebb (membre del Parlament de Regne Unit), Alyn Smith (parlamentari europeu del Regne Unit), Gerald Zelina (membre del Parlament d'Àustria) i Mónica Edith Gutiérrez (membre del Parlament de l'Argentina).

Precisament Mónica Edith Gutiérrez, membre del Parlament argentí ha declarat:

"Si els partits que han format la coalició del sí tenen el 50% dels vots o no és bastant important. Però heu de recordar que al context del Regne Unit el Partit Nacional Escocès ha guanyat més del 50% en unes eleccions recents i no han fet servir això per un mandat per la independència. Penso que hi haurà moltes preguntes que s'han de respondre dilluns al matí."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut