Barcelona

Una propietària ocupa el seu propi pis per impedir que l'inquilí el rellogui a Airbnb

Després d'entrar el pis com a turista, la dona en canvia el pany i s'hi queda

RedaccióActualitzat

La propietària d'un pis de la Barceloneta, Montse Pérez, ha hagut de llogar-lo a través d'Airbnb, després que el seu llogater, que pagava 950 euros al mes, l'estava rellogant a la plataforma de lloguers turístics per 8.000 euros, a 200 euros la nit, segons ha avançat "La Vanguardia", i esperava apujar el preu fins als 250 euros la nit aquest estiu.

Tota la suposada estafa es va destapar poc després de signar el primer contracte de lloguer. El marit de la dona va intentar posar-se en contacte sense èxit amb el llogater quatre dies després de la firma per portar a terme el canvi de subministraments, però el llogater li va dir que estava a l'estranger i que no sabia quan tornaria, i ja no en van saber res més. El matrimoni va decidir acostar-se al pis. Van trobar finestres obertes i els veïns els van dir que no paraven d'entrar i sortir turistes. Van buscar el seu pis a través d'Airbnb i el van trobar.

 

 

Immediatament, Montse Pérez va comunicar a la companyia de lloguers turístics que n'era la propietària i que no donava el permís per llogar-lo a la plataforma, però Airbnb van dir que no podia fer res més i es va oferir només com a mediadora. La propietària del pis ha posat la denúncia contra el llogater, tot i que sospiten que al darrera hi hauria un grup organitzat. El seu advocat, però, ja ha avançat que el procés es pot allargar com a mínim un any.

Paral·lelament, el matrimoni va decidir rellogar el seu propi pis. Van trobar un dia lliure aquest mes de juny, van fer-ne la reserva i han acabat pagant 200 euros la nit. Just entrar-hi com a turistes, van canviar-ne el pany i han decidit quedar-s'hi, tot i que saben que és il·legal. El matrimoni se sent indefens i demana a Airbnb i a l'Ajuntament accions.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut