Barcelona

Una pinya de 2.500 persones per celebrar els 50 anys dels Castellers de Barcelona

Una vintena de colles apadrinades pels de la camisa vermella al llarg de cinc dècades han participat en una trobada a Barcelona

RedaccióActualitzat

Els castellers de Barcelona arriben als 50 anys i han decidit celebrar-ho com toca.

Aquest diumenge, han reunit una vintena de colles en una gran trobada a l'Antiga Fàbrica Damm. No eren unes colles qualssevol. Eren les que els Castellers de Barcelona han apadrinat al llarg d'aquests anys. Per això, han batejat la trobada amb el nom de Diada de Colles Filloles.

 

 

Hi havia els Bordegassos de Vilanova, els Minyons de Terrassa, els Vailets de Gelida, els Castellers de Cornellà, els Xics de Granollers, els Castellers de Sants, els de Lleida, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Rubí, els de Sant Cugat, els de Figueres, els del Riberal, els de Cerdanyola, els Nyerros de la Plana, els Encantats de Begues, els Castellers del Prat, els de Sarrià i els de la Sagrada Família.

 

 

Els Castellers de Sydney hi han participat a través d'una connexió en directe des d'Austràlia. També hi han assistit alguns membres dels Castellers de la Roca, colla fillola que es va dissoldre l'any 1980.

 

2.500 persones i camises de tots els colors. No s'han fet rondes, sinó que durant una hora i mitja totes les colles han anat carregant i descarregant simultàniament els diferents castells. Avui, més important que els castells que aixecaven era el fet d'haver-se pogut reunir.

De l'actuació dels de la camisa vermella, ha destacat un 4 de 8 i un 7 de 7, però sobretot un 5 de 7 íntegrament femení per "reivindicar el paper de la dona en el món casteller", ha explicat el cap de colla, Jaume Montolio.

 

 

La diada ha acabat amb un dinar de germanor i un concert.

Els Castellers de Barcelona tenen programats diversos actes al llarg de l'any, com una trobada, el 8 de juny, dia de l'aniversari, amb la Vella i la Joves dels Xiquets de Valls. També tenen previst la publicació d'un llibre, dos documentals i la celebració d'un concurs fotogràfic.

ARXIVAT A:
Castellers
Anar al contingut