El fresc abans i després de la seva "restauració"
El fresc abans i després de la seva "restauració"
Borja, Aragó

Una particular sense permís restaura un fresc i el deixa fet un cromo

Una particular, que, segons el consistori, va actuar sense demanar permís, ha fet malbé un fresc de l'artista Elías García Martínez. Un cop avaluats els danys, es prendran mesures per a la seva recuperació.

RedaccióActualitzat
A l'Aragó ha tingut lloc un fet insòlit. El que havia de ser la restauració d'un fresc d'una església ha acabat en desastre.

Segons informa el diari "El Heraldo de Aragón", un fresc de l'artista Elías García Martínez, que decora un dels murs de l'església del Santuari de la Misericòrdia del municipi de Borja, s'havia de restaurar pel seu mal estat. Sense que encara se sàpiga gaire bé com ha passat, una dona sembla que el va voler arreglar i el resultat va ser que el fresc ha acabat semblant un cromo.

L'Ajuntament de Borja ha encarregat a una professional un informe sobre els danys en la pintura de l'Ecce Homo. Quan s'hagin avaluat els desperfectes ocasionats per l'actuació d'una particular, que, segons el consistori, va actuar sense demanar permís, es prendran mesures per a la seva recuperació.

Els descendents de l'artista han protestat i es plantegen demandar l'Ajuntament, que ha lamentat els fets.

Anar al contingut