Vista de Bárcena de Bureba
Bárcena de Bureba té 64 cases en ruïnes i 6 hectàrees de terreny (Idealista)

Una parella holandesa compra un poble abandonat de Burgos per fer-hi una ecovila

Fa més de 50 anys que no hi viu ningú i la compravenda es va saldar per 339.000 euros

RedaccióActualitzat

Bárcena de Bureba és un petit poble de la província de Burgos. Fa més de 50 anys que no hi viu ningú i la seixantena de cases que el conformen estan abandonades. Ara, una parella holandesa l'acaba de comprar sencer amb el projecte de convertir-lo en una ecovila.

Recuperar les cases per viure-hi i també per al turisme, així com plantar cultius ecològics, són alguns dels projectes que el matrimoni té per a aquest poble de l'Espanya buidada, venut per 339.000 euros i al pas del camí de Santiago.

"Buscaven una cosa així de gran, amb moltes cases i terres, apartat de les grans ciutats, i no van tardar gaire a anar-lo a veure, es van desplaçar directament a Bárcena, els va encaixar i se'l van quedar."

Així ho ha explicat a EFE Elvira Fafián, de la immobiliària Aldeas Abandonadas. Aquesta empresa va ser la que va dur a terme la compravenda, que es va formalitzar abans de l'estiu passat, si bé ha saltat als mitjans recentment.

Vista de Bárcena de Bureba
Reformar les cases i fer-hi una ecovila és el projecte del matrimoni que ha comprat el poble (Idealista)

64 cases en ruïnes

Bárcena de Bureba se situa a 40 quilòmetres de Burgos, té 64 cases i una església romànica, i ocupa 6 hectàrees. Les cases estan majoritàriament en ruïnes, però la intenció de la parella és reformar-les i ja estan tramitant els primers permisos:

"Poden anar-lo recuperant, com ells comenten; una casa primer, i després, a mesura que puguin econòmicament, intentar recuperar-les totes."

En un inici estava a la venda per poc més de mig milió d'euros, una quantitat que finalment es va rebaixar fins als 339.000 euros. "Els que inverteixen amb idees es queden, els que no tenen projecte, no hi tenen tanta afecció", conclou Fafián. Caldrà veure si l'ecovila és prou sòlida per tornar la vida a aquest poble després de tants anys.

 

ARXIVAT A:
SostenibilitatDespoblament
Anar al contingut