Una organització a favor dels clubs cannàbics demana a Collboni "mesures progressistes" per regular aquests establiments

ACN Barcelona - L'International Center for Ethnobotanical Education, Research, and Service (ICEERS) ha fet arribar una carta a l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, per instar el govern municipal a adoptar "mesures progressistes" per regular els clubs de cànnabis. Ha criticat la gestió que el govern municipal fa d'aquests establiments i ha demanat a l'executiu que doni suport a lleis que tolerin aquests negocis. Alhora, ha sol·licitat que participi en diàlegs per crear un marc legal estable i iniciï debats parlamentaris per despenalitzar aquesta substància i establir programes medicinals. La missiva està signada per 179 representants d'ONGs, entitats governamentals, professionals, activistes i universitats, procedents de més de 50 països.

Amb aquesta crida a l'acció, ICEERS i les organitzacions adherides a la carta busquen posicionar Barcelona com a ciutat que lideri "l'enfocament compassiu i basat en evidències per a la regulació del cànnabis a nivell internacional, reafirmant el seu compromís amb un model innovador i respectuós que ha demostrat els beneficis tant en el context local com global".

Els signants han criticat el tancament d'aquests establiments en considerar que respon a una estratègia "regressiva" que no està alineada amb les tendències globals en polítiques de drogues. "El model de clubs a Barcelona no només constitueix un exemple d'innovació local, sinó també un far de progrés per al món en l'àmbit de la política de drogues", ha afirmat Òscar Parés, un dels responsables d'ICEERS.

En aquest sentit, el col·lectiu ha recordat que els clubs fa més de dues dècades que van sorgir a Barcelona i han defensat la seva contribució a l'hora de reduir danys i promoure un ús segur i comunitari del cànnabis. Han considerat que l'absència d'un marc legal formal a Catalunya i a l'Estat ha limitat el potencial d'aquests establiments i han criticat la distorsió resultant del model original.

 

Anar al contingut