Una jove de 25 anys dona a llum 9 nadons en una clínica del Marroc
Els nadons pesen entre 500 grams i un quilo i hauran d'estar alguns mesos a la incubadora (Reuters/Youssef Boudlal)
Casablanca

Una noia de 25 anys dona a llum 9 nadons en una clínica del Marroc

La mare esperava set infants, però la sorpresa en el part ha estat que n'han nascut dos més

RedaccióActualitzat

Naixement excepcional al Marroc. Una noia maliana ha donat a llum 9 nadons en una clínica privada del Marroc, on l'havien evacuat des des del seu país perquè pogués rebre una atenció sanitària millor tenint en compte que es tractava d'un embaràs d'alt risc.

La mare, Halima Cisse, té 25 anys i esperava set infants, els que els metges havien identificat a les ecografies. La sorpresa ha estat que en el part, que ha sigut per cesària, n'han nascut dos més.

Una jove de 25 anys dona a llum 9 nadons en una clínica del Marroc
Tres dels nounats, en una foto difosa pel Ministeri de Salut de Mali

Són cinc nenes i quatre nens que han pesat entre mig quilo i un quilo i que hauran d'estar entre dos i tres mesos a la incubadora per poder guanyar pes. La mare s'està recuperant bé del part, segons han informat fonts sanitàries.  

En aquest vídeo es veuen els nadons ingressats:

 

La mare, que és de Tombouctou, va ingressar a la clínica Ain Borja de Casablanca el 30 de març de passat, quan estava de 25 setmanes. Perquè un embaràs es consideri a terme, cal arribar a les 37. L'hospitalització li ha permès arribar a les 30 setmanes.

Dimarts va començar a tenir contraccions i es va mobilitzar l'equip d'atenció al part, format per 10 metges i 25 assistents, procedents tant de Mali com del Marroc. La ministra de Salut maliana, Fanta Siby, ha felicitat el personal mèdic per la seva "professionalitat".

Una jove de 25 anys dona a llum 9 nadons en una clínica del Marroc
La sala de la clínica marroquina on estan hospitalitzats els nounats (EFE/Jalal Morchidi )

El director mèdic de la clínica marroquina, Youssef Alaoui, ha destacat que es tracta d'un naixement "molt infreqüent i excepcional", però no ha pogut confirmar si es tracta d'un rècord mundial.

Sí que es va verificar sanitàriament un naixement rècord el 2009, quan una dona nord-americana de 33 anys, Nadya Suleman, va donar a llum 8 criatures, fet que li va valdre el sobrenom d'"octomare".  

ARXIVAT A:
SalutFamília
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut