El Prat de Llobregat

Una multinacional acomiada un directiu per haver canviat de sexe

Discriminació laboral al Prat de Llobregat. Una multinacional alemanya especialitzada en serveis d'inspecció, control, auditoria tècnica i certificació va acomiadar a l'enginyer i directiu Matthias Schulze després d'haver comunicat a la direcció que volia convertir-se en dona. La ja convertida en Sarah Schulze també va demanar a la companyia si ho podia comunicar formalment a la resta de treballadors; l'empresa s'hi va negar i el van degradar en el càrrec per evitar que es relacionés amb els clients. Finalment, el van acomiadar. Un dia abans del judici, l'empresa va indemnitzar Sarah per una quantitat molt superior a l'estipulada per llei.

Actualitzat

Schulze era el director del departament de certificació de productes i qualitat i feia un any i dos mesos que treballava a l'empresa de certificació industrial TUV Rheinland amb contracte indefinit quan el passat mes de maig va comunicar a la direcció de l'empresa que iniciava el procés per convertir-se en dona i va demanar a la multinacional que comuniqués formalment a la resta de treballadors que passaria a dir-se Sarah.

Els responsables de la filial espanyola del grup alemany s'hi van negar i la van substituir del càrrec per un company perquè "ja no podia tenir relació amb els clients de l'empresa".

El mes de setembre l'empresa va acomiadar Schulze "de sobte i sense haver tingut cap sanció anterior" i, segons UGT, acusant-lo d'"haver maltractat als seus companys i companyes, de tenir problemes amb els clients, d'haver descuidat la formació dels treballadors al seu càrrec i perquè el nivell de facturació del seu departament havia disminuït".

Davant del gabinet jurídic de la UGT, la transsexual va denunciar l'empresa per "discriminació transfòbica" ja que, segons al·legava, tenia la mateixa formació i aptituds per ocupar aquest càrrec que quan el van contractar, tot i haver-se convertit en dona.

Un dia abans de començar el judici, l'empresa va arribar a un acord econòmic amb Schulze que el va indemnitzar "amb una quantitat econòmica superior al màxim legal per acomiadament improcedent", 45 dies de sou per any de servei. El transsexual va acceptar l'oferta de 22.000 euros d'indemnització de la companyia i d'aquesta manera es va suspendre el judici.

Anar al contingut