Barcelona

Una marxa de protesta de taxistes col·lapsa durant hores les rondes de Barcelona

A les onze del matí ha començat una marxa lenta des de l'aeroport del Prat cap a les dues rondes que ha durat fins passades les cinc de la tarda, per exigir que la Guàrdia Urbana actuï contra els taxis il·legals

RedaccióActualitzat

Una marxa lenta de taxis des de l'aeroport del Prat ha col·lapsat durant hores les rondes de Barcelona i de retruc diferents vies d'entrada i sortida de la ciutat i alguns carrers de la ciutat. Els taxistes protesten perquè l'Ajuntament encara no s'ha mogut davant la competència deslleial dels taxis que operen sense llicència.

Els taxistes han anomenat la protesta "operació Cargol" perquè es tractava, precisament, d'embussar les rondes de Barcelona conduint molt a poc a poc. La primera protesta, però, els venia de pas, la zona d'encotxament de la T1 a l'aeroport de Barcelona, on han fet una sonora xiulada.
Tot seguit, els vehicles amb llicència senar s'han dirigit a la ronda Litoral, mentre que els parells ho feien a la de Dalt.

La protesta ha començat a les onze del matí i ha acabat a les cinc. En el moment de màxima afectació s'han format 30 quilòmetres de cua a les dues rondes.

Arran de la marxa lenta de taxistes hi ha hagut retencions al llarg de les rondes en sentit Besòs i també a la C-32 a Esplugues i Sant Boi. També han resultat afectades altres vies d'accés i sortida de Barcelona, com la C-58, i, a l'interior de la ciutat, la Gran Via, perquè molts conductors han buscat alternatives a les rondes per desplaçar-se.

Els taxistes han donat per acabada la protesta a les cinc de la tarda, però el trànsit ha continuat afectant  la majoria de vies.

La protesta dels taxistes s'adreça directament contra l'Ajuntament de Barcelona, al qual acusen d'incomplir els acords a què van arribar per potenciar i protegir el sector. La queixa principal és que des del consistori no es combat prou ni de forma adequada el que consideren competència deslleial, i sovint il·legal, de les empreses de transport de viatgers que treballen sense regulació a través d'aplicacions del mòbil. Una mostra d'aquest desinterès seria la mala preparació dels agents de la Guàrdia Urbana per combatre aquesta forma de frau.

 

La protesta l'organitza el sindicat Élite, que ja ha protagonitzat actuacions anteriors com, per exemple, contra l'aplicació Uber. El portaveu d'aquest sindicat, Alberto Álvarez, l'ha definit com un "avís", perquè la marxa s'ha convocat fora de les hores punta més conflictives en la circulació viària, i ha assegurat que estan disposats a fer accions molt més contundents si ho creuen convenient:

"Ens veiem en desavantatge amb empreses amb aplicacions disruptives que estan entrant al mercat que incompleixen la llei, i els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona no tenen la formació suficient per saber quins articles de la llei estan incomplint. Per això ens veiem totalment indefensos davant d'aquests atacs. Això d'avui és un avís. Si no compleixen els compromisos no pararem. I si hem de bloquejar el Congrés Mundial de Mòbils, el bloquejarem."

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat aquest vespre tot el suport als taxistes en les seves reivindicacions.

"Estem en contra de l'intrusisme i creiem que tothom ha de cumplir amb la llei i pagar els impostos. Per tant, recolzem aquestes demandes i en el que depengui de l'Aluntament, ple compromís de fer el que estigui a les nostres mans."

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut