Els activistes reclamen als líders mundials que posin mesures contra la crisi climàtica
Els activistes reclamen als líders mundials que posin mesures contra la crisi climàtica (3cat / Marta Jerez)

Una manifestació al mateix recinte de la COP reclama una política climàtica justa

Els activistes climàtics també reclamen als líders mundials l'alto el foc a Gaza

RedaccióActualitzat

A la cimera del clima de Dubai, aquest dissabte és el dia marcat al calendari per a la màxima reivindicació d'una política climàtica justa.

Els activistes climàtics es manifesten a quatre dies del final de la cimera, en el moment que s'estan pactant els acords que han de servir per guiar la lluita contra la crisi climàtica.

Capçalera de la manifestació(3cat / Marta Jerez)


La protesta s'ha fet dins mateix del recinte de la cimera ja que igual que l'any passat a Sharm el-Sheik no els han donat permís per fer-ho al carrer. Els activistes esperen poder tornar als carrers a la COP29, que aquest dissabte s'ha sabut que es farà a l'Azerbaidjan després que s'hagi retirat la candidatura d'Armènia. Una designació que es farà oficial en acabar la cimera d'aquest any i que ja ha aixecat les primeres crítiques per tractar-se d'un altre país productor de petroli.

(3cat/Marta Jerez)


Els manifestants reclamen als líders mundials que acordin l'eliminació de manera ràpida dels combustibles fòssils i que tinguin en compte els països que menys han contribuït a la crisi climàtica i que, en canvi, són els que més n'estan patint les conseqüències.

 

 

(3cat/Marta Jerez)

 

Representants de la societat civil de tot el món han recorregut la manifestació clamant perquè s'aturin els atacs contra el planeta.

 

Els manifestants han recorregut la zona blava fins a arribar a la porta del plenari principal. S'han sentit càntics a clamant per la justícia climàtica, exigint l'eliminació dels combustibles fòssils i demanat l'alto el foc a Gaza. 

 


La protesta també exigeix un alto el foc a Gaza. La invasió israeliana ha estat molt present aquests dies a la cimera i s'han fet diverses protestes per denunciar la mort de civils i reclamar el final de la guerra.

Alguns manifestants han denunciat un 'apartheid' per part d'Israel amb els palestins a Gaza i Cisjordània

Alguns manifestants han denunciat un apartheid per part d'Israel amb els palestins a Gaza i Cisjordània (3cat/Marta Jerez)

(3cat/Marta Jerez)

 

En arribar al final del recorregut autoritzat els activistes han fet diferents parlaments, han cantat cançons i han fet un minut de silenci per les víctimes de Gaza:

(3cat/Marta Jerez)
ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut