La interrupció de les operacions ha deixat llargues esperes i cues de passatgers a l'aeroport de Palma (Efe/Cati Cladera)

Inundacions a l'aeroport de Palma per una tempesta que ha obligat a aturar les operacions

Un centenar de vols s'han vist afectats pel fort patac d'aigua, que ha inundat els accessos a l'aeroport de Son Sant Joan i s'ha escolat a l'interior de la terminal

RedaccióActualitzat

Una forta tempesta ha causat inundacions a l'aeroport de Palma aquest dimarts al migdia i ha obligat a aturar totes les operacions durant un parell d'hores. Això ha afectat un centenar de vols, entre desviacions i cancel·lacions, dels 900 programats.

Segons ha informat Aena, l'aeroport ha activat el seu pla d'emergència per inundacions en els accessos i en algunes zones de la terminal, i treballa per restablir la normalitat al més aviat possible.
 

 


Després del tancament de l'aeroport, cap a les cinc de la tarda s'han començat a produir els primers enlairaments i aterratges. La previsió és que l'aeroport vagi recuperant la normalitat en les pròximes hores.
 


Una trentena de vols desviats, la majoria a Barcelona

La cancel·lació de totes les operacions s'ha traduït en retards importants i ha obligat a desviar 33 avions a aeroports alternatius.

La majoria s'han desviat a l'aeroport de Barcelona i aquesta major afluència d'avions, sumada a les tempestes a la costa catalana, s'han traduït en retards al Prat per la necessitat d'espaiar les maniobres d'enlairament i d'aterratge per seguretat. 

Els avions que s'han desviat a Barcelona s'han anat enlairant progressivament durant la tarda cap a Palma. Això, després que diumenge ja hi hagués nombrosos retards i cancel·lacions al Prat per una tempesta sobre el mar. 

Almenys una vintena de vols cancel·lats i desenes amb retards arran de la tempesta a l'aeroport de Palma (Efe/Cati Cladera)

Les intenses pluges que han caigut a l'aeroport de Palma, més de 43 litres per metre quadrat en una hora, han deixat grans acumulacions d'aigua a les plataformes d'estacionament i als vials interiors, però també a la rodalia i als accessos, on els vehicles han tingut moltes complicacions per circular-hi.
 


L'aigua també s'ha escolat amb força a l'interior de la terminal i ha sorprès els passatgers, com es pot veure en diversos vídeos que s'han compartit a les xarxes socials.
 


L'estació meteorològica d'es Pil·larí, molt a prop de l'aeroport, ha registrat 130 litres per metre quadrat en gairebé dues hores.

El compte a X/Twitter dels controladors aeris també ha compartit unes imatges on es pot veure un treballador de l'aeroport de Palma amb l'aigua fins als genolls.
  


Aena i les companyies aèries han recomanat als usuaris que consultin l'estat del seu vol abans d'anar a l'aeroport.

 

ARXIVAT A:
AeroportsIlles Balears
Anar al contingut