La meitat d'una escola de Castelldefels haurà de fer un 25% de les classes en castellà

Un ordre judicial dona la raó a un grup de famílies d'una escola pública de Castelldefels que van presentar una denúncia que ho demanava

RedaccióActualitzat

Polèmica en una escola pública de Castelldefels. La demanda judicial d'algunes famílies obliga a fer un 25% de les classes en castellà a les aules on siguin aquests alumnes. El centre ja ha avisat els pares que hauran de comprar alguns llibres en castellà.

A l'escola Josep Guinovart de Castelldefels hi estudien uns 300 alumnes. El curs passat, els pares d'una seixantena van demanar al centre un canvi en el model lingüístic, per tal de donar més importància al castellà. Davant la negativa de la direcció, aquestes famílies, una trentena, aixoplugades per l'Assemblea per una escola bilingüe, van decidir portar la seva reclamació als tribunals.

La sentència afectarà la meitat dels alumnes, els que comparteixen classe amb alguna família que havia presentat demanda al jutjat, i el canvi de llengua també comportarà canviar els llibres de text.

De moment, l'escola ha rebut 5 sentències que obliguen tota la classe de l'alumne que ho ha demanat a fer el 25% de les classes en castellà. Això vol dir que a part de l'assignatura de llengua s'han de fer també les matemàtiques o el medi en aquesta llengua.

Al setembre, la meitat de classes d'aquesta escola hauran de fer més hores en castellà, però com que encara hi ha diverses denúncies en tràmit quan arribi la sentència la mesura encara podria afectar més cursos.

Segons la direcció del centre, que no està autoritzada a fer declaracions, els bons resultats dels alumnes en les tres llengües -català, anglès i també castellà- avalen un model lingüístic que ara es veuen obligats a canviar. A tot Catalunya, una dotzena d'escoles es troben en la mateixa situació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut