Mataró

Una empresa catalana crea apps per menys d'un euro al dia

Una empresa d'enginyers informàtics ubicada al Tecnocampus de Mataró ha posat en marxa una plataforma en línia anomenada Mostrarium que permet crear i mantenir aplicacions per a telèfon mòbil per menys d'un euro al dia. L'empresa ja ha signat un contracte amb Pimec perquè els seus 35.000 afiliats tinguin facilitats per accedir a la creació d'aquestes apps per als seus negocis.

Miquel Piris ObradorActualitzat
Una empresa d'enginyers informàtics catalans ubicada al Tecnocampus de Mataró ha posat en marxa una plataforma en línia anomenada Mostrarium que permet crear i mantenir aplicacions per a telèfon mòbil per menys d'un euro al dia. En aquests moments ja l'utilitzen un centenar d'empreses i comerços, i ajuntaments com el de Premià de Mar en subvencionen l'ús. Al setembre està previst que s'hi adhereixen altres ajuntaments com el de Mataró i han signat un contracte amb Pimec perquè els seus 35.000 afiliats tinguin facilitats per accedir a la creació d'aquestes apps per als seus negocis.
 
Es calcula que a Catalunya hi ha uns quatre mòbils per habitant i actualment ja hi ha moltes més connexions a internet a través de telèfons que fixos. Anem amb el mòbil arreu i és un fet que grans empreses ho han aprofitat per crear apps per incrementar la seva presència digital i, en definitiva, les seves vendes.
 
Fins ara l'alt preu de les aplicacions per a telèfons intel·ligents deixaven fora d'aquest mercat els petits comerços. Dissenyar una d'aquestes aplicacions per a una empresa podia costar entre 2.000 i 3.000 euros. Actualment tres empreses catalanes han tret al carrer diferents opcions per donar solució a aquesta situació. La pionera és Mostrarium. Per accedir-hi, els clients poden utilitzar un codi QR que els comerços tenen en una zona visible o bé a través d'un mapa que facilita l'aplicació on es poden visualitzar tots els establiments adherits a la plataforma.  Un cop a dintre els clients tenen accés a preus, ofertes, fotos o tot allò que el propietari hi vulgui afegir.

Una mica d'història

Fa dos anys i mig, tres emprenedors --Xavier Juan Ramos, Xesc Pérez i Verge i Eduard Garcia Rosicart-- van crear Beecubu, una empresa de serveis pensada per desenvolupar apps per a dispositius mòbils. Al llarg d'aquests anys d'experiència empresarial desenvolupant projectes propis, per a tercers i com a departament d'IT d'altres empreses, és quan detecten una realitat: el mercat necessita innovar en tecnologies mòbils, però les despeses de desenvolupament que implica estan molt per sobre de la capacitat d'inversió de la majoria del teixit empresarial. Per donar resposta a aquesta situació apareix Mostrarium. Aquest servei té per objectiu crear un canal de comunicació més directe entre empreses i consumidors mitjançant l'ús de les aplicacions mòbils.
 
Amb qualsevol telèfon intel·ligent del mercat, el consumidor pot escanejar el codi QR i pot accedir als productes, serveis, ofertes o allò que es vulgui comunicar del negoci. A partir d'ara el consumidor tindrà el petit comerç a la mà. Tal com defensen els seus creadors, un dels principals objectius és pal·liar els efectes negatius que pateix la petita i mitjana empresa en l'actual context econòmic. És per això que Mostrarium pretén dinamitzar el comerç de proximitat de totes les poblacions, creant una xarxa mòbil específica, on el consumidor que utilitzi l'aplicació pugui accedir a tots els negocis amb aquest servei.

En el temps que fa que s'implanta al territori, Mostrarium s'està convertint dins del sector empresarial en una eina imprescindible que permet a la petita i mitjana empresa estar a l'altura de les grans empreses.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut