Els diners de la donació aniran destinats a pagar la matrícula a uns 1.100 estudiants

Una donació milionària assegura la matrícula gratis a una facultat de Medicina de Nova York

Ruth Gottesman, antiga professora del centre, ha fet una donació de 1.000 milions de dòlars, la més gran d'aquestes característiques que s'hagi fet mai als EUA

RedaccióActualitzat

Una antiga professora del Col·legi de Medicina Albert Einstein de Nova York ha fet una donació de 1.000 milions de dòlars (més de 922 milions d'euros) a aquesta facultat del barri del Bronx, el més pobre de la ciutat.

Els diners aniran destinats a pagar la matrícula de tots els seus estudiants, actualment uns 1.100. Així ho ha especificat la doctora Ruth Gottesman, que actualment té 93 anys.

Gottesman ha explicat que els diners provenen de la fortuna personal del seu difunt marit, David Gottesman, Sandy --mort el 2022 als 96 anys--, que va ser un important financer de Wall Street i el primer inversor de Berkshire Hathaway, la poderosa empresa del magnat Warren Buffett:

"Estic molt agraïda al meu difunt marit, Sandy, per deixar aquests fons a càrrec meu, i em sento beneïda de rebre el gran privilegi de fer aquest regal a una causa tan digna."

Ruth Gottesman, de 93 anys, en el moment d'anunciar la donació (Interactive Media)

La donació, la més gran d'aquestes característiques que s'ha fet mai als Estats Units, s'ha fet pública aquest dilluns i ha estat rebuda amb crits d'alegria, llàgrimes i una gran ovació per part dels estudiants i de tota la comunitat de la facultat.

Fer la carrera de Medicina als Estats Units pot costar fins a 185.000 euros i en aquesta facultat suposa haver de pagar gairebé uns 60.000 euros l'any. Més de la meitat dels estudiants necessiten demanar un préstec per poder-hi estudiar i, a la pràctica, triguen dècades a poder-lo retornar.

Amb la donació de Gottesman, a tots els estudiants actuals a temps complet se'ls reemborsarà la matrícula del semestre actual i tots els futurs estudiants podran matricular-se i estudiar-hi gratuïtament.

El Col·legi de Medicina Albert Einstein ha agraït la pluja de diners i el que pot significar en un futur:

"Aquest regal transformador té la intenció d'atreure un grup d'individus amb talent i diversitat que d'una altra manera no tindrien els mitjans per cursar una educació mèdica."

Ruth Gottesman va ser professora en aquesta facultat de Medicina des de l'any 1968. Hi va investigar les discapacitats d'aprenentatge dels infants i va crear un programa d'alfabetització per a adults. Actualment, és presidenta del patronat de la facultat i forma part del Montefiore Health System, l'hospital afiliat de l'escola.

 

ARXIVAT A:
Educació Estats Units
Anar al contingut