Concentració en protesta per l'assassinat de la veïna d'Aldea del Rey
Concentració en protesta per l'assassinat de la veïna d'Aldea del Rey (EFE/Jesús Monroy)

Una dona assassinada a Ciudad Real en un nou crim masclista

La policia ha detingut la parella de la víctima, un home de 54 anys

Detingut un home de 54 anys com a presumpte autor de l'assassinat d'una dona a Aldea del Rey, Ciudad Real, en un nou cas de violència masclista.

El servei d'emergències 112 de Castella-la Manxa ha rebut l'avís poc abans de les 10 del matí. Fins al domicili de la víctima i del detingut s'hi han desplaçat agents de la policia local, de la Guàrdia Civil i equips d'emergències mèdiques que han certificat la mort de la dona.

L'Ajuntament d'Aldea del Rey ha decretat tres dies de dol i un minut de silenci per aquesta víctima de violència masclista. La portaveu del govern de Castella-la Manxa ha dit que el seu govern es personarà com a acusació particular en el judici per aquest assassinat.

Amb aquesta ja són cinc les dones mortes a mans de la parella o l'exparella a l'Estat aquest 2024. A més, s'hi sumen dues víctimes de violència vicària pel cas d'un pare que va matar els seus dos fills al mes de gener, a Barcelona.

On es pot demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista, hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial. En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el número de WhatsApp 601 001 122, que ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar un cas, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclista
Anar al contingut