Una de cada quatre catalanes ha patit algun tipus d'agressió masclista

L'Enquesta de violència masclista del 2016 diu que el 7% de les dones catalanes de més de 15 anys han estat violades

Actualitzat

El 7% de les dones catalanes de més de 15 anys han estat violades. Ho diu l'Enquesta de violència masclista del 2016, que també destaca que una de cada quatre dones ha patit algun tipus d'agressió masclista. Això fa que el 44,3% de les víctimes procurin no sortir soles i que el 15% portin algun objecte per defensar-se.

Fins a un 50% de les víctimes de violència masclista desenvolupen símptomes d'ansietat i un 30% de depressió.

Narcís Cardoner és el president de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, i subratlla que cal ser conscient de la magnitud d'aquesta xacra per fer-ne prevenció.

"És essencial tenir impacte de la magnitud, de l'impacte de la violència perquè des de la medicina, un esforç enorme és intentar fer prevenció. El fet que no es visibilitzi d'una forma clara que aquest factor no era violència és un factor de risc tan important que hem intentat conscienciar a tothom que això és rellevant. És importantíssim i una assignatura pendent".

A més, el cost de la violència masclista és més alt del que es pot pensar, com explica Roser Cirici, coordinadora del grup de violència masclista de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental.

"És clar que és molt car per a la nostra societat perquè tots els tractaments que hem de fer amb persones adultes que han viscut violència, haguessin pogut fer prevenció abans, a part de tot el que s'haguessin estalviat aquestes persones de patiment, que això seria el bàsic, també és el cost que ens suposa sostenir uns tractaments".

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut