Banyoles

Una conductora èbria atropella mortalment un menor que participava en el Bicicrucis de Banyoles

Un noi de 16 anys que anava amb bicicleta ha mort atropellat a Banyoles, quan una dona que conduïa èbria l'ha envestit per darrere. L'accident ha passat a les sis del matí, quan la conductora ha perdut el control del seu vehicle i ha atropellat el noi. El menor compartia la bicicleta amb un altre jove, que està ferit lleu, i tornaven de participar en una ruta ciclista pels bars de Banyoles. La conductora, que triplicava el límit d'alcoholèmia permès, està detinguda i passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

Actualitzat
L'accident ha tingut lloc a dos quarts de set del matí en una via del municipi que porta al monestir de Banyoles. Les primeres hipòtesis apunten que la conductora, que en la prova d'alcoholèmia ha donat un nivell tres cops per sobre dels permesos, hauria perdut el control del vehicle i xocat amb diversos cotxes que estaven aparcats abans d'envestir per darrere la bicicleta amb dos ocupants.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, en unes declaracions a TV3, ha explicat que els joves participaven en el Bicicrucis, una bicicletada nocturna de llarga tradició a Banyoles que es convoca, almenys, dues vegades a l'any a través d'internet i per SMS i que consisteix a anar de bar en bar fins a altes hores de la matinada.

L'Ajuntament lamenta l'accident, però al·lega que poca cosa poden fer davant una convocatòria d'aquestes característiques, que asseguren que no se'ls havia comunicat i, per tant, no estava regulada.

Una tradició polèmica

El Bicicrucis, els convocants del qual són anònims, és una trobada festiva amb molts anys d'història a Banyoles i que en els últims anys ha despertat polèmica a la localitat, ja que el consistori pretén pactar amb els seus promotors que li donin un aire més cívic.

Per exemple, en l'edició del 2007, en què van participar uns 500 ciclistes, la policia de Banyoles va portar a terme catorze proves d'alcoholèmia entre els participants, de les quals sis van donar positiu, i per això van ser sancionats amb multes d'entre 450 i 600 euros. A més, també es va sancionar quatre menors per beure alcohol al carrer i tres ciclistes més per saltar-se un semàfor en vermell.

El Bicicrucis també porta maldecaps als locals nocturns. Alguns bars, quan s'assabenten de la bicicletada, ja no obren per evitar problemes i sancions, i altres opten per restringir-ne l'entrada.
Anar al contingut