Una cinquantena de veïns de Creixell denuncien que fa quatre mesos que no tenen llum

Endesa diu que els propietaris de la urbanització Port Romà han d'assumir les despeses d'actualitzar la xarxa

A començament de desembre es van cremar la caixa de centralització d'Endesa i els comptadors d'una cinquantena de veïns de la urbanització Port Romà de Creixell, al Tarragonès. Des de llavors, estan sense llum i diuen que podrien passar mesos així.

Els veïns d'aquesta urbanització, construïda als anys setanta, expliquen que al cap de pocs dies van posar comptadors nous per poder restablir el servei al més aviat possible. Asseguren que Endesa els va permetre tenir una connexió provisional, que s'ha allargat més de tres mesos i que ha donat servei a una desena de veïns que hi viuen tot l'any.

Endesa, per contra, explica que la connexió era només per a un veí electrodependent, que utilitza una màquina d'oxigen, però que no estava registrat com a persona de risc. Li van demanar que fes els tràmits, però no els consta que ho hagi fet.

La situació va durar fins al 18 de març, quan la companyia va tallar la llum, per seguretat, i tots els afectats han hagut d'anar a cases de familiars o amics.

Un grup de veïns a les portes de la urbanització afectada (3Cat)

Segons la llei, com que han canviat els comptadors i la instal·lació té més de vint anys, també han de canviar tota la xarxa interna, és a dir la connexió que va del quadre elèctric fins a les cases. L'obra correspon als propietaris i els tindrà mesos sense electricitat.

"Endesa hauria de tenir una mica d'humanitat, a banda de lleis i normes", al·lega Margarita Rodríguez Espinar, presidenta de la comunitat.

"Algú s'ha de fer responsable de les reformes per empalmar els cables i verificar-ne l'aïllament, que és el més primordial per a la seguretat, i aguantar el consum que puguin tenir les cases", explica l'enginyer i instal·lador Germán Alonso Calvet.

Segons Endesa, els clients es van connectar de manera irregular quan la companyia va reparar la connexió i ara no es podran tornar a connectar fins que tinguin la nova instal·lació, perquè amb l'actual hi ha un risc d'incendi molt elevat i no es pot legalitzar el servei.

 

ARXIVAT A:
Energia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut