Una biblioteca gestionada pels alumnes: així funciona l'escola Pompeu Fabra de Mollerussa

La Fundació Bofill els ha atorgat el premi a la biblioteca més creativa de Catalunya

RedaccióActualitzat

La biblioteca de l'Escola Pompeu Fabra de Mollerussa utilitza mètodes creatius i innovadors per fomentar la lectura entre els seus estudiants. Està gestionada pels mateixos alumnes de sisè de primària del centre, que, per atraure lectors, s'inventen "biblioreptes" creatius i acompanyen els més petits en la lectura fins que els resolen.

Per aquesta biblioteca hi passen els 420 alumnes del centre. Quan els infants saben què volen llegir, els de sisè els fan de bibliotecaris i els de quart són prescriptors de llibres: un cop l'han llegit, graven recomanacions per ajudar aquells estudiants que no ho tenen tan clar.

Els mètodes d'aquesta biblioteca els ha servit per ser guanyadors del premi a millor biblioteca en la categoria creativitat que atorga la Fundació Bofill. L'objectiu principal d'aquestes activitats és fomentar la lectura entre l'alumnat.

La Fundació Bofill organitza aquests premis per reivindicar la importància de les biblioteques escolars com a epicentre de transformació social, cultural i educativa dels centres educatius.

Un equip d'"Els matins" va visitar la setmana passada els alumnes encarregats del funcionament de la biblioteca i els seus responsables:

 

Els altres guanyadors dels Premis Biblioteques Escolars

Els guanyadors de les diferents categories de biblioteques escolars són els següents:

L'Institut escola Daniel Mangrané de Jesús-Tortosa, guanyador de la categoria actualitat.

L'Escola Frigolet de Porqueres ha guanyat el premi de la categoria qualitat.

L'Escola Mas i Perera de Vilafranca del Penedès s'ha endut el premi en la categoria equitat.

Per últim, l'Escola Samuntada de Sabadell ha quedat en primer lloc en la categoria comunitat.

Els premis pels guanyadors inclouen un val lector de 500 euros i dues places per centre per participar en la BiblioRuta formativa.

 

ARXIVAT A:
CulturaEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut