Barcelona

Una app feta a Barcelona per comprar a 150 botigues de roba sostenible i ètica

RedaccióActualitzat

La preocupació d'un jove estudiant per poder comprar roba sostenible l'ha portat a crear una aplicació que permet al consumidor trobar 150 botigues i marques que es dediquen a la distribució d'aquest tipus de roba.

Només a Barcelona hi ha una trentena de botigues on es pot trobar roba sostenible. En resposta a la creixent preocupació dels consumidors que no volen contribuir ni a la destrucció del medi ambient ni a l'explotació laboral que pot suposar el simple acte de comprar una peça de roba.

Trobar roba sostenible a les ciutats no sembla difícil, però fora de les grans ciutat, es complica molt trobar botigues que compleixin aquests criteris. L'Ignasi Eiriz, estudiant de Publicitat i Relacions Públiques, ho vivia en la pròpia pell:

"Jo vaig decidir que no volia seguir potenciant l'explotació laboral cada cop que comprés roba. Aleshores vaig fer una gran investigació d'on podia comprar jo roba."

I el que va descobrir és que sí que hi havia moltes marques que produïen roba sostenible, però que no arribaven als potencials consumidors. Per aquesta raó va decidir crear la Plataforma Ethical Time, en format web i aplicació.

"Nosaltres som un pont entre consumidors i marques. Tu quan accedeixes a la web busques quina peça vols. ... vull una samarreta, de color blau, i després li dius quins criteris exigeixes a aquesta roba... doncs jo vull que sigui de producció local, o que estigui feta amb materials sostenibles. El que volem és que cadascú digui què exigeix a la seva roba."

 

De moment, arrenquen amb 150 botigues i 150 marques, però n'aniran afegint quan es vagi consolidant la plataforma. Una àmplia oferta que fa possible que el consumidor pugui triar entre tota mena d'estils i preus.

El projecte ha comptat amb molts suports, ha rebut diversos premis i s'ha convertit en la plataforma europea que inclou més marques ètiques a nivell internacional i amb base a Barcelona. El seu creador vol trencar tòpics sobre la roba sostenible:

"Hi ha com dues idees preconcebudes. Una és que és roba com molt hippy i l'altra que és roba molt cara i, precisament, el que volem és trencar amb aquestes idees i mostrar que no, que hi ha roba sostenible de tot els estils, per a tot tipus de persones i a tots els preus."

ARXIVAT A:
EcologiaSostenibilitatMedi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut