La deessa Cibeles amb una mascareta contra la contaminació (Greenpeace)

Una acció de Greenpeace a la Cibeles de Madrid acaba amb deu activistes detinguts

L'ONG ha posat una mascareta anticontaminació a la Cibeles per demanar ciutats verdes, en el Dia Mundial del Medi Ambient

Actualitzat

La deessa Cibeles de la font del centre de Madrid ha aparegut aquest dissabte amb una mascareta contra la contaminació, en una acció de Greenpeace per reivindicar el Dia Mundial del Medi Ambient.

La mascareta estava connectada, simbòlicament, a un arbre dins d'una urna transparent, que l'ONG també ha pujat a la font, per reclamar més espais verds per protegir els habitants de les ciutats. A més, hi han desplegat una pancarta amb el lema "Ciutats verdes, planeta sa".

La policia ha detingut els activistes que han participat a la protesta (EFE / policia)
L'acció ha acabat amb la detenció dels deu activistes que hi han participat, segons ha informat l'organització.

Els activistes estan acusats de delictes de desordres públics, resistència i desobediència a l'autoritat.

Un informe de Greenpeace, publicat aquesta setmana, recull els principals beneficis de les zones verdes, com el desenvolupament cognitiu dels infants o els embarassos amb menys complicacions.

Més de la meitat de la població mundial viu en ciutats, que generen el 70% de les emissions globals i consumeixen dues terceres parts dels recursos i l'energia del planeta, segons denuncia l'ONG ecologista, que reclama canvis per frenar l'emergència climàtica.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut