Un avió de la companyia American Airlines (AA)

Un vídeo viral obre el debat de si és educat reclinar el seient a l'avió

Un dona denuncia American Airlines, un assistent de vol i un passatger que va sacsejar el seu seient durant un viatge de 2 hores perquè el va reclinar

Actualitzat

Wendi Williams, una professora nord-americana, ha decidit portar als tribunals la companyia American Airlines i el passatger del darrera seu, que va estar tot el viatge de dues hores entre Nova Orleans, a Louisiana, i Charlotte, a Carolina del Nord, sacsejant el seu seient perquè l'havia reclinat.

Wendi ha fet públic a través de Twitter les imatges que va enregistrar ella mateixa i que s'han fet virals a la xarxa. El cas ha desfermat un gran debat sobre si reclinar o no el seient al avions és una qüestió d'educació, i sobre l'aprofitament cada vegada més gran de l'espai a les cabines en benefici de les companyies i en detriment dels passatgers.
 

 

"Aquí teniu "un gran tonto del cul"! Estava enfadat perquè vaig reclinar el meu seient colpejant-lo en 9 ocasions. És fort, que en el moment que vaig gravar-lo en vídeo, va deixar de fer-ho. L'altre és l'assistent de vol d'American Airlines que em va renyar a mi i li va oferir un rom a ell!"

 

Un vol "amb turbulències"

Els fets van passar el 31 de gener, quan Wendi va agafar el vol AA4393 de la companyia American Airlines, a Nova Orleans, per tornar d'una convenció de professors. Un vol de prop de dues hores que es va convertir en un malson.

Espai entre seients segons una fotografia de la companyia (American Airlines)

Segons explica Wendi, el passatger que ocupava el seient darrera seu li va demanar que aixequés el seient perquè estava menjant. Wendi ho va fer, i quan va acabar de menjar va tornar a reclinar el seient. Llavors, el passatger va començar a sacsejar el seient de forma continuada. Wendi va decidir gravar la situació i avisar l'assistent de vol.

Wendi assegura que es va sentir maltractada també per l'assistent de vol, que diu que la va renyar per haver fet un vídeo i li va exigir que l'esborrés. Quan Wendi li va demanar el nom, diu que la va avisar per "pertorbar els passatgers".

El fet que el passatger del seu darrera no pogués reclinar el seu seient perquè hi tenia una paret no treu, segons Wendi, que ella no ho pugui fer. "Si no, per què es reclinen els seints?", es pregunta. 

 

Queixes a la companyia

Wendi va decidir publicar el vídeo a les xarxes socials, després que les seves queixes a la companyia no tinguessin cap efecte. Wendi ha denunciat l'actitud i "amenaces" de l'assistent de vol a la companyia.

 

 

"Després de moltes consideracions i exhaurint totes les oportunitats perquè AmericanAirlines fes les coses ben fetes, he decidit compartir l'agressió del passatger que hi ha al meu darrere, i les amenaces posteriors, d'un operador de vol de la companyia aèria nord-americana. Ella li va oferir un còctel gratuït."

La companyia nega que l'assistent de vol l'amenacés i l'exigís que esborrés el vídeo i al·lega que el passatger tenia poc espai, ja que ell no podia reclinar el seient perquè era l'últim. Així mateix apel·la a la bona voluntat i al respecte mutu entre els passatgers.

Wendi, considera que el seu "únic delicte és haver reclinat el seu seient" i afegeix que té un problema a les cervicals i que el comportament del passatger li va produir forts dolors durant una setmana. La professora fins i tot s'ha plantejat denunciar els fets a l'FBI, però de moment, ha dit que esgotarà els recursos legals de què disposa.


Debat a la xarxa

El compte de Wendi, obert per denunciar aquest cas, ha estat aixecat reaccions diverses: de suport, de rebuig al comportament del passatger i d'altres que plantegen el cas com una qüestió d'educació i bones pràctiques entre els passatgers.

 

RaRaRachel: D'acord: fes les coses ben fetes i no tornis a inclinar el seient la propera vegada, sobretot quan vegis que la persona que hi ha al darrere no pot inclinar el seu."

 

Altres retreuen que s'hi enfrontés perquè pot suposar un perill.

Altra: "Enfrontar-se a persones agitades a l'espai públic reduït és molt arriscat. Ser mesquí mai no serveix de res.

Wendi: "Gràcies! Vaig pujar el seient quan m'hi va va demanar i em va desconcertar quan va començar a sacsejar-me."

 

La polèmica ha fet aflorar, novament, l'espai cada cop més reduït dels ususaris de la classe turista als avions. La denúncia que les companyies guanyen espai per a noves places reduïnt al màxim les distàncies entre els seients, un fet que fa gairebé impossible a molts passatgers d'encabir-s'hi, i que empitjora si es reclinen els seients: "És el seu seient, però és el meu espai"

"Aquest era el meu marit de 1,95 m en un vol intern a Tailàndia. El seient del davant estava dret en aquest moment i ja no tenia espai per moure's. La molt ruca del davant encara va intentar inclinar-se i no va poder."

ARXIVAT A:
Viral Transport públicMobilitatAVEEstats Units
Anar al contingut