Un vídeo explica com es va fer l'atac informàtic al web del Sindicat de Mossos d'Esquadra

La gravació, en forma de tutorial de 39 minuts, està penjada a YouTube

RedaccióActualitzat

Un vídeo penjat a YouTube des de l'usuari Hack Back! explica com es va dur a terme l'atac informàtic al web del Sindicat de Mossos d'Esquadra que va deixar al descobert durant unes hores les dades personals de més de 5.000 agents. Entre aquestes, l'adreça i noms dels agents. Tot això, en plena alerta antijhadista. La gravació penjada a YouTube, de 39 minuts, és una mena de tutorial de l'atac dels pirates informàtics. Fonts dels Mossos consultades per TV3 hi donen credibilitat. 

El vídeo, difós des del perfil de Twitter @GammaGroupPR, conté dades personals, motiu pel qual només us n'oferim un fragment. 

També es pot veure que els pirates fan servir el nom de Chema Alonso, un reconegut "hacker", ara responsable de seguretat informàtica de Movistar. TV3 hi ha pogut parlar i no només s'ha desmarcat de l'atac, sinó que assegura que se sent perjudicat per aquesta acció.

Els pirates van apropiar-se també del compte de Twitter del Sindicat de Mossos d'Esquadra i hi van penjar fotos de casos en què l'actuació de la policia ha estat qüestionada, com el d'Ester Quintana i el de Juan Andrés Benítez. 

En declaracions al programa "L'oracle", de Catalunya Ràdio, el secretari general del SME, Toni Castejón, ha negat que el seu sistema informàtic estigués "desprotegit". 

"Vam fer una forta inversió fa un any i mig. Tenim un servidor i una protecció molt bona. Hem aguantat molts atacs. Però s'ha demostrat que no n'hi ha prou. I també s'ha de dir que, quan segons qui decideix atacar-te... fins i tot la CIA ha rebut atacs".

Des del Sindicat Autònom de Policia, Valentín Anadón ha explicat al mateix programa "L'oracle" que aquest sindicat ha estat objectiu, en els últims dies, d'"intents similars d'accés al nostre sistema informàtic". 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut