El veler Alex amb 41 migrants a bord (ONG Mediterranea)

Un veler amb 41 migrants atraca a Lampedusa malgrat el veto de Salvini

Una altra embarcació amb 65 migrants a bord espera un port segur davant de la costa de Lampedusa

RedaccióActualitzat

Un barco de l'ONG italiana Mediterranea ha desafiat la prohibició del ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, i ha atracat sense permís al port de Lampedusa amb 41 migrants a bord, rescatats dijous passat a mar obert.

 

 

El veler Alex ha entrat en aigües territorials italianes i ha atracat en aquesta petita illa amb tots els migrats amuntegats a coberta, protegint-se del sol amb mantes tèrmiques. Al port els esperaven agents de la policia i voluntaris de la Creu Roja i altres organismes humanitaris.

L'ONG havia denunciat a Twitter una situació "intolerable" a bord, per la falta d'instal·lacions per acollir tants immigrants. El veler té capacitat només per a 18 persones.

"A causa de les intolerables condicions higièniques a bord, Alex ha declarat l'estat d'emergència i es dirigeix a Lampedusa, l'únic port segur possible per desembarcar."

Itàlia i Malta havien acordat que el veler de Mediterranea atraqués al port de La Valletta, però l'ONG ha rebutjat l'opció de posar rumb a Malta perquè era massa lluny i era un risc fer-ho amb un veler petit i una gran sobrecàrrega. Per això, ha decidit entrar a Itàlia a pesar de la prohibició, com va fer també la capitana del Sea-Watch, Carola Rackete, fa una setmana.

Una altra embarcació espera també un port segur davant de la costa de Lampedusa. Es tracta de l'Allan Kurdi, de l'ONG alemanya Sea-Eye, amb amb 65 nàufrags rescatats al Mediterrani.

"Estem esperant en aigües internacionals fora de Lampedusa. La Guardia de Finanza (policia de frontera) ha vingut a donar-nos personalment l'ordre de Salvini: el port està tancat. A Alemanya, però, més de 70 ciutats estan disposades a acollir les persones rescatades. Necessitem urgentment un port segur."

 

 

El  ministre de l'Interior italià, l'ultradretà Matteo Salvini, ha impulsat una política de ports tancats a les naus humanitàries, a les quals acusa de fomentar la immigració il·legal.

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut