L'explosió ha provocat un incendi i una gran fumera (EFE)

Un vehicle explota en estavellar-se a la frontera dels EUA i el Canadà de les cascades del Niàgara

Les autoritats de Nova York descarten el mòbil terrorista en l'explosió, que ha obligat a suspendre tots els vols internacionals de l'aeroport de Buffalo

RedaccióActualitzat

Un vehicle s'ha estavellat i ha explotat al punt de control del Rainbow Bridge, a la frontera entre els Estats Units i el Canadà al pont que travessa el riu Niàgara.

Això ha obligat les autoritats a tancar preventivament aquest i altres passos fronterers, malgrat que les autoritats de Nova York han descartat hores després el mòbil terrorista en l'explosió, que investiga el grup de treball conjunt de l'FBI contra el terrorisme.

Així ho ha explicat la governadora de l'estat de Nova York, Kathy Hochul, que ha volgut transmetre un missatge de calma:

"Basant-nos en el què sabem en aquest moment, i repeteixo que tot pot canviar, no hi ha senyals d'activitat terrorista respecte a aquest xoc"

La primera hipòtesi és que es tractaria d'un xoc provocat per un conductor temerari. Segons un testimoni, el cotxe s'ha dirigit a molta velocitat contra la instal·lació i, després de xocar-hi, ha explotat.

Han mort els 2 ocupants del cotxe, mentre que un guarda fronterer ha quedat ferit lleu. Immediatament, s'han tancat els 4 passos de frontera entre el Canadà i l'oest de l'estat de Nova York. Aquest és el moment de l'explosió:


L'aeroport internacional de Buffalo ha tancat les arribades i sortides de vols internacionals, tal com ha confirmat l'Administració Federal d'Aviació al seu lloc web.

En un comunicat, l'alcalde de Nova York també ha confirmat que s'ha reforçat la seguretat en diversos punts de la ciutat.

"Aquesta és, òbviament, una situació molt greu. El govern del Canadà s'està prenent aquests fets molt seriosament", ha assegurat el ministre de Seguretat Pública canadenc, Dominic LeBlanc, que ha explicat que està en contacte amb les autoritats nord-americanes.

ARXIVAT A:
Estats UnitsCanadà
Anar al contingut