Desplegament policial al lloc dels atacs (Reuters/Stephanie Lecocq)

Un turista mort i dos de ferits a París en un atac amb un ganivet i un martell

La Fiscalia Antiterrorista investiga els fets, que han passat dissabte al vespre

RedaccióActualitzat

Un turista de 24 anys ha mort a París aquest dissabte al vespre després de ser atacat amb un ganivet a prop de la torre Eiffel. Es tracta d'un noi de nacionalitat alemanya i filipina. 

L'autor de l'atac ha estat identificat com a Armand Rajabpour-Miyandoab, nascut a França el 1997, conegut per les autoritats pel seu islamisme radical i per tenir problemes psiquiàtrics.

També ha atacat, amb un martell, dues persones més, que han resultat ferides. 

Policies al lloc dels fets (Reuters/Stephanie Lecocq)

Fonts policials han explicat que quan ha fet els atacs ha cridat "Al·lahu-àkbar" ("Al·là és gran" o "Déu és gran").

A Rajabpour-Miyandoab l'han detingut en el lloc dels atacs poc després d'haver-los comès.

Ha explicat als agents que "ja no podia suportar que els musulmans morin, tant a l'Afganistan com a Palestina", i que considerava França "còmplice del que Israel està fent" a Gaza, segons ha dit el ministre de l'Interior francès, Gérald Darmanin, en una roda de premsa.

Una agent vigila l'accés al pont Bir-Hakeim de París després dels atacs (Reuters/Stephanie Lecocq)

La Fiscalia Antiterrorista s'ha fet càrrec de la investigació, per assassinat i intent d'assassinat en relació amb una acció terrorista, i per associació criminal terrorista.

Els fets han passat cap a les 9 del vespre, quan Rajabpour-Miyandoab ha atacat una parella de turistes alemanys, un noi i una noia. Ell ha mort a causa de les ganivetades, i ella s'ha salvat per la intervenció d'un taxista, segons ha explicat Darmanin. 

Aleshores, perseguit per la policia, ha atacat dues persones més, amb un martell. Són un ciutadà francès d'uns 60 anys i un turista. Han resultat ferits, però no es tem per la seva vida, ha afegit el ministre de l'Interior francès.

Armand Rajabpour-Miyandoab ja havia estat detingut el 2016 per planificar una acció violenta a La Défense, el principal districte de negocis de París. Condemnat a 5 anys de presó, en va complir 4.

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut