Madrid

Un senador del PSOE veu igual de cruels les corrides de toros que els castellers

Un senador del PSOE considera que si les corrides de toros es consideren un acte de maltractament als animals, també s'haurien de definir com a maltractament -en aquest cas a les persones- els castellers. L'autor de la comparació, el socialista navarrès Francisco Javier Sanz, argumenta que el pes que han d'aguantar els que fan la pinya o el risc de caiguda dels enxanetes és d'una crueltat comparable a la que denuncien els detractors de les corrides de toros. La qüestió ha estat motiu de debat al Senat, que ha rebutjat una moció de l'Entesa Catalana de Progrés, presentada per ERC, que demanava que es retirés la declaració "d'interès turístic nacional" a les festes on es malactrin animals o persones.

Actualitzat
El senador socialista ha posat en dubte que a les festes de braus es maltractin els animals. "Per més que m'hi esforço, encara no he aconseguit esbrinar si quan parlen de maltractament a les persones es refereixen vostès a la formació dels castells quan les persones que són a baix han de patir el pes de tota la resta, o en el cas dels nens, que pugen a dalt de tot", ha ironitzat.

El representant del PSOE ha rebut el suport del popular Javier Marqués, que ha subratllat que els toros són una festa "de gran tradició" i que atreu "un gran nombre de turistes". Aquestes raons són suficients, diu, per mantenir la declaració de festes d'interès.

ERC, que ha defensat la moció, ha lamentat que el "principal reclam" de les corrides és "la violència contra els animals" i que a les persones "més violentes i cruels" se les presenti com "els més valents". Els republicans lamenten que "el maltractament s'empari en les tradicions".

CiU també ha criticat la "manca total de sensibilitat" del PP i el PSOE contra el maltractament animal i ha considerat "absurda" la comparació amb els castellers.

La moció, que ha tingut el suport de l'Entesa, CiU, el PNB i Coalició Canària ha quedat rebutjada pels vots del PSOE i el PP.
Anar al contingut