"El Periódico" publica una entrevista amb aquest exdocent dels Maristes
El professor admet que a alguns dels alumnes els va fer tocaments als genitals quan els cridava a la seva taula
Barcelona

Un segon professor dels Maristes confessa tocaments als seus alumnes

Un exdocent del col·legi que la institució religiosa té a l'Eixample, reconeix a "El Periódico" que grapejava els genitals dels seus antics alumnes

RedaccióActualitzat

Un altre mestre dels maristes de Barcelona ha reconegut que va fer tocaments a alumnes entre els anys 70 i 90. Així ho recull avui l'edició digital d'"El Periódico". El professor, que fa anys que va abandonar el centre i ara viu al seu poble natal del País Valencià, ha dit que va cometre aquests abusos quan era tutor d'un curs d'EGB al col·legi dels Maristes de La Immaculada, al barri de l'Eixample de Barcelona. Un dels alumnes que hauria estat abusat, ha denunciat ara el cas als Mossos d'Esquadra.

Aquest professor, A. E., confessa en una entrevista telefònica que, entre els seus alumnes, que tenien de 7 a 10 anys, "a algun sí" els va fer tocaments als genitals quan els cridava a la seva taula. L'exdocent assegura que llavors sentia "una espècie d'atracció" cap als menors i que voluntàriament va optar per "deixar-ho estar": "No em van fer fora del col·legi. Me'n vaig anar jo per aquest problema, que era superior a les meves forces."

El mestre afegeix que una vegada "va passar un cas d'aquests amb un menor, però no va ser res especial. Jo no creia que hagués fet res, però un pare es va queixar, bé, va dir que hi havia hagut algun tocament i això. Però jo no considerava que això fos un tocament i per això ho vaig deixar tot. Perquè, em vaig dir, a veure si ara per qualsevol cosa...".

Tres exalumnes del col·legi dels Maristes de La Immaculada han relatat ara al diari els abusos sexuals als quals els va sotmetre un professor. El 1977, la família d'un dels nens va alertar a la direcció de l'escola que A. E. abusava del seu fill, però l'escola no va atendre la queixa i el mestre va seguir en el seu lloc durant 16 anys més. El 1993, la mare d'un altre dels menors va denunciar davant el director els tocaments que el mateix professor li feia al seu fill. En aquella ocasió, el col·legi va decidir apartar el docent a canvi que la família renunciés a la seva intenció de denunciar el cas a la policia, segons ha afirmat la dona, M.C., a "El Periódico". Ha estat el fill d'aquesta dona, que ara té 32 anys, el que finalment s'ha posat en contacte amb els Mossos d'Esquadra per denunciar el cas.

Un portaveu dels Maristes ha declarat que no els consta cap incident de pederàstia que impliqui aquest professor, cosa que contradiu la versió de les víctimes, que diuen que l'escola n'estava al cas. Les denúncies per abusos a l'escola Maristes de Sants-les Corts s'acosten a la trentena, la meitat de les quals dirigides contra el pederasta confés Joaquín Benítez i la resta contra diversos professors del centre.

Anar al contingut