Un pres de Ponent forada la paret per accedir a la cel·la del costat

L'incident va passar dissabte quan l'intern s'estava discutint amb un altre a la presó de Lleida, segons ha explicat el sindicat de funcionaris CSIF

Redacció/ACNActualitzat

Un intern de la presó de Ponent ha foradat la paret mentre discutia amb el pres de la cel·la del costat, fent servir un dels ganxos que sostenien el radiador. Va passar dissabte cap a les deu del vespre, segons ha denunciat el sindicat de funcionaris CSIF.

Segons el sindicat, l'intern va manifestar després que el seu objectiu era matar l'altre. No va aconseguir traspassar la cel·la, perquè els funcionaris hi van arribar a temps.

Han denunciat que també va amenaçar els treballadors amb un ferro i va ser necessari activar l'equip d'intervenció. També han explicat que, un cop reduït, diversos funcionaris van ser atesos per contusions lleus.

Fonts de Justícia han confirmat l'incident i celebren la ràpida actuació dels funcionaris.

L'intern que va foradar la paret es va fer ferides i el van traslladar a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on es va negar a ser atès i va tornar al centre de Ponent. Ara s'investiga el detonant de la baralla i es valorarà reubicar un dels dos presos per evitar que es repeteixi algun episodi similar.  

El cas arriba en un moment de relacions difícils entre el departament i els sindicats de funcionaris, després de l'assassinat de la cuinera de Mas Enric per un intern del centre que després es va suïcidar. 

"Hi falta seguretat, hi falten càmeres i la capacitat està sobredimensionada" ha denunciat a Catalunya Ràdio el president del sindicat, Modesto Berciano, que ha dit que a la zona on ha passat l'incident, un departament especial on hi ha els presos més perillosos, hi cal una remodelació integral.

ARXIVAT A:
Presons
Anar al contingut