França

Un pare mata les tres filles d'11, 10 i 4 anys a Alfortville, als afores de París

L'home, que ha confessat el crim en una comissaria, té antecedents per violència masclista i contra menors

La policia d'Alfortville, als afores de París, ha trobat en un pis de la població els cossos sense vida de tres nenes de 4, 10 i 11 anys. Poca estona abans el pare de les criatures, un home de 41 amb antecedents per violència masclista, s'havia presentat a una comissaria de Normandia per confessar el crim.

Els agents han hagut de forçar la porta de domicili familiar per poder-hi entrar. A dins han trobat un escenari dantesc, amb les tres menors mortes a ganivetades.

La policia intenta ara localitzar la mare de les tres menors, amb qui encara no han pogut contactar perquè no és al seu domicili, a Marolles-en-Brie, ni a casa de cap familiar. 

Segons ha informat la Fiscalia, el pare havia estat condemnat l'any 2021 per "violència domèstica agreujada" a 18 mesos de presó, però una part de la condemna va quedar en suspens. Arran d'aquesta sentència, l'home havia estat sota vigilància fins al 28 d'agost.

Una font pròxima al cas ha explicat que el presumpte autor del triple assassinat tenia la custòdia compartida de les nenes, un fet que ni la policia ni la Fiscalia han confirmat. 

El detingut està ara sota custòdia policial a l'espera que el jutge l'interrogui. 

L'Ajuntament d'Alfortville ha creat un equip de crisi per fer front a la tragèdia i enviaran equips de psicòlegs dilluns al matí a l'escola on estudiaven les petites. La Fiscalia de Créteil s'ha fet càrrec de la investigació del triple crim. 

A França, el nombre de condemnes per violència masclista i per violència contra menors dins de la llar s'ha duplicat entre 2017 i 2022. Segons el Ministeri de l'Interior francès, el 80% de les víctimes eren menors d'edat en el moment dels fets i més de la meitat eren dones. 

Fa només uns dies, un gendarme va matar les seves tres filles a Vémars, a la Val-d'Oise i després es va suïcidar. 

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaMenorsFrança
Anar al contingut