Barcelona

Un pagès català compra una dona subsahariana per 6.000 euros i la tracta com una esclava

És un cas aïllat, però no pas únic, segons la policia. Posa en evidència que a Europa, i aquí mateix, a Catalunya, les persones estan en venda. Per 6.000 euros, pagats a intermediaris del seu país, una jove subsahariana es va trobar en un camió anant cap Espanya i va acabar explotada per un pagès català que la tenia tancada perquè li fes feines domèstiques.

TVCActualitzat
És un cas aïllat, confirmat per la mateixa policia, però que posa en evidència que a Europa i aquí mateix, a Catalunya, les persones estan en venda i, fins i tot, se les pot explotar laboralment. Un pagès català va comprar una noia subsahariana per 6.000 euros. Li havia promès matrimoni, però, un cop aquí, l'explotava fent-li fer tasques domèstiques. Per motius de seguretat, la víctima ha demanat que no es faci públic a quina població va viure.
 
Li havien promès un casament que es va acabar convertint en un cas pràcticament d'esclavatge laboral. La tenia tancada a casa, sola durant hores, fent tasques domèstiques. "Em va tractar com si fos un animal. En primer lloc, no em respectava, i va venir la violència", explica la dona. I afegeix que ell li "recordava sempre que jo havia arribat amb els seus diners. Tu ets aquí perquè jo t'he comprat. Sóc jo qui et fa viure. Sí. Cada vegada."
 
Hi van passar, almenys, sis setmanes i, finalment, es va escapar. Tot i que ha passat gairebé un any, no vol ni tan sols revelar a quin lloc va viure el captiveri. "Em va trair. Em va mentir també. Jo estava humiliada com a dona i com a persona, perquè al meu país ho tenia tot."

La noia, d'origen subsaharià, va arribar a la Península amagada en un camió i va estar en un centre d'internament d'immigrants de València. Allà, el pagès va recollir-la i se la va endur a casa seva. Casos com aquest són aïllats, però n'hi ha.
 
Pedro Manjón, cap de la Unidat Central contra las Xarxes d'Immigració i Falsedats Documentals (UCRIF) de la Policia Nacional, defineix un suposat perfil, el d'una "persona que financia trasllats i documentació falsa", que "és català, afincat a Catalunya" i que vol "mà d'obra que pugui ajudar en les tasques de la llar".

La víctima, que viu en un pis protegit, rep actualment el suport d'una entitat, però manté el temor de rebre represàlies.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut