Tetris és un joc publicat l'any 1989 per a la NES
Tetris és un joc publicat l'any 1989 per a la NES (Marius Watz)

Un nen de 13 anys es converteix en la primera persona que supera el Tetris

Willis Gibson ha arribat fins al nivell 157 del videojoc, moment en què la màquina es col·lapsa i la partida s'acaba

RedaccióActualitzat

Willis Gibson, un jove nord-americà de 13 anys de l'estat d'Oklahoma, ha esdevingut la primera persona que ha aconseguit acabar el clàssic joc del Tetris per a la Nintendo Entertainment System (NES), 34 anys després del llançament.

El noi, que ha pujat un vídeo a YouTube amb la gesta, ha arribat a jugar fins al nivell 157, quan el joc es congela. En aquest moment es desploma sobre la cadira i exclama: "Em desmaiaré, no em noto els dits."


Tetris és un joc publicat l'any 1989 per a la NES, i les darreres tres dècades aquesta en concret ha arribat a ser una de les versions més populars del joc, amb més de 8 milions d'unitats venudes i un gran nombre d'adeptes, que han intentat superar el joc infinites vegades. Fins i tot professionalment.

Les mètriques del joc es compten en tres categories: puntuació, nivell i línies, i des del llançament els jugadors han intentat arribar al màxim en els tres àmbits.

Gibson ha arribat, amb 1.511 línies i el màxim de puntuació que el marcador admet, 999.999, fins al nivell 157, moment en què la màquina es col·lapsa i no deixa jugar més. I ho ha fet en només 38 minuts.

La comunitat de fans del videojoc ha anat apilant blocs i fent línies amb tècniques innovadores per avançar en els nivells. De fet, durant molts anys es creia que ningú no passaria del nivell 29.

Aquest rècord el va trencar l'any 2010 un jugador professional, i d'aleshores ençà només la intel·ligència artificial havia estat capaç d'arribar al punt de col·lapse del joc, quan un bot va arribar al nivell 237 fa dos anys.

Gibson, que juga al Tetris des que tenia 11 anys i ha participat en diversos tornejos, ha escrit en el seu perfil de YouTube: "Quan vaig començar a jugar a aquest joc, no m'esperava que arribaria a bloquejar-lo o a superar-lo".

ARXIVAT A:
Videojocs
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut