La platja de Sant Sebastià amb una estesa de peces de roba, aquest dilluns a Barcelona

Un naufragi a la Barceloneta, l'acció contra l'"holocaust estructural" al Mediterrani

Amb una estesa de peces de roba a la sorra de la platja, Open Arms simbolitza els 2.600 ofegats d'aquest any intentant travessar el mar per arribar a Europa

L'ONG de salvament marítim Open Arms ha escenificat aquest dilluns un naufragi a la platja de la Barceloneta de Barcelona, amb una estesa de peces de roba que simbolitzen migrants ofegats.

És una acció que vol recordar a la ciutadania que aquest any han mort ofegades com a mínim 2.600 persones intentant travessar el Mediterrani per arribar a Europa.

El responsable d'Open Arms, Òscar Camps, ho ha qualificat d'"holocaust estructural" que en l'última dècada ha comportat la mort de més de 30.000 persones:

"Portem 8 anys contemplant aquesta escena lamentable i hem volgut apropar-la a la ribera d'Europa, a la nostra platja de sempre, perquè potser aquest impacte visual ens dimensioni una mica la magnitud del que està passant a la Mediterrània."


"Ningú no hauria de morir per Nadal"

És la primera vegada que Open Arms fa una acció d'aquest tipus i l'ha feta amb el lema o etiqueta #NobodyShouldDieAtXmas, que en català vol dir "Ningú no hauria de morir per Nadal".

S'ha fet en col·laboració amb Carlus Padrissa, director artístic de la Fura dels Baus, i hi han participat un centenar de voluntaris que, de matinada, han fet l'estesa de la roba i també d'algunes embarcacions.

És una acció que s'ha volgut fer coincidir amb el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l'ONU, el 10 de desembre del 1948.

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsOpen Arms
Anar al contingut