Un miler de joves fan botellot al carrer Mandri, a Barcelona, per tercer Nadal consecutiu

Els veïns es queixen que la Guàrdia Urbana, en comptes de desallotjar-los, ha tallat el carrer al trànsit perquè poguessin continuar de festa

RedaccióActualitzat

Un miler de joves, segons la Guàrdia Urbana, han ocupat el carrer Mandri aquest dilluns a la nit, al barri de la Bonanova, a la part alta de Barcelona, per acabar el dia de Nadal xerrant i bevent alcohol al mig de la via. És el tercer any que passa, i els veïns denuncien que s'ha trigat molt a desallotjar-los, malgrat el soroll que feien i que ocupaven la vorera i la calçada.

És més, asseguren que fins i tot s'ha tallat el carrer al trànsit en algun tram, en comptes de desallotjar el jovent per garantir el descans veïnal.

Les imatges s'han fet virals a les xarxes socials, on han denunciat la passivitat de la Guàrdia Urbana, que "s'ho miraven", segons asseguren, des de cada punta del carrer:


Al vespre, unes 400 persones ja s'havien acumulat en diverses terrasses dels bars de Mandri, i ocupaven les voreres i part de la calçada. La Guàrdia Urbana de Barcelona decidia llavors tallar la circulació entre el carrer de Bertrand i Serra i el de Maó, segons ha detallat el consistori.

La Guàrdia Urbana ha tallat un tram del carrer al trànsit i no els ha desallotjat fins a la una de la matinada (Ricardo Doménech)

Finalment, a la una de la matinada, els han desallotjat "sense incidents" i amb la presència d'equips de neteja, segons les mateixes fonts.


Entre els que han qüestionat públicament per què no s'han pres mesures més contundents hi ha el regidor de Junts Jordi Martí, que ha dit, en un missatge al seu compte d'X, que "El pla Endreça de l'alcalde Collboni hauria de servir per prevenir aquests episodis d'incivisme".

Altres usuaris també han denunciat com havia quedat, de brut, el carrer, quan finalment la policia ha decidit actuar i desallotjar la festa:

 

ARXIVAT A:
NadalGuàrdia Urbana
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut